Robert Gesink: “Herstel verloopt goed”
donderdag 17 november 2011 om 17:48

Robert Gesink: “Herstel verloopt goed”

foto: Sirotti

Na de breuk in zijn rechterbovenbeen die hij twee maanden geleden opliep bij een val op training, verloopt het herstel van Robert Gesink naar wens. “Ik zit sinds een maand weer op de fiets. Eerst enkel op de rollen, maar het weer was zo goed dat ik ook al wat buiten heb kunnen rijden. Alles verloopt goed. Ik heb alleen nog wat tijd nodig”, zegt hij in een interview met Cyclingnews, waarin hij ook terugkijkt op het voorbije seizoen.

Het seizoen 2011 stond voor Gesink vooral in het teken van de Tour, die door een val echter niet bracht wat hij ervan had gehoopt. “Nu ik erop terugkijk, had ik eigenlijk beter kunnen opgeven. Ik heb nog geprobeerd om er iets van te maken in de Alpen, maar ik was gewoon niet goed genoeg. Ik heb mijn blessures onderschat. Het was eigenlijk beter geweest om naar huis te gaan en me klaar te stomen voor de Vuelta. Maar daar hebben we toen anders over beslist.”

“Het was dus grotendeels een verloren jaar. De Tour was mijn hoofddoel, en die draaide anders uit dan ik had gehoopt. Dat was een teleurstelling. Door het verlies van mijn vader (in het najaar van 2010, red.) stortte ik mezelf vorige winter op de fiets, en daardoor vloog ik in het begin van het seizoen. Toen reed ik overal met de besten mee. Maar alles draaide om de Tour, en die werd door mijn val een grote ontgoocheling.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.