‘Robert Gesink verlengt contract bij LottoNL-Jumbo met drie jaar’
foto: Sirotti
zaterdag 30 juni 2018 om 10:10

‘Robert Gesink verlengt contract bij LottoNL-Jumbo met drie jaar’

Robert Gesink zal tot en met 2021 de kleuren van LottoNL-Jumbo verdedigen. De Telegraaf laat weten dat de 32-jarige Nederlander zijn aflopende contract met maar liefst drie seizoenen heeft verlengd.

Gesink maakte in 2007 als 20-jarige renner zijn debuut bij Rabobank, na een jaar bij de opleidingsploeg te hebben gereden. Het bleek het begin van een dertienjarig huwelijk. Eerst met hoofdsponsor Rabobank, daarna met opvolgers Blanco Pro Cycling, Belkin en LottoNL-Jumbo.

In zijn lange carrière bij de Nederlandse formatie wist hij in totaal dertien profzeges te boeken, waaronder de GP Montréal, GP Québec, de Tour of California en een etappe in de Vuelta a España. Naast het vieren van successen, moesten beide partijen ook meerdere tegenslagen verwerken.

Zo brak Gesink aan het einde van 2011 zijn bovenbeen tijdens training, waardoor hij lange tijd moest revalideren. Drie jaar later moest hij worden geopereerd aan hartritmestoornissen. Beide tegenslagen wist hij echter te overwinnen.

In de komende Tour de France mikt de Varssevelder op ritwinst, nadat hij in de Giro d’Italia naast dagwinst greep.

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2018 16:53
Gesink heeft het in zich om de komende drie jaren een aantal etappe-overwinnigen in de grote rondes bij elkaar te fietsen en al kost zijn nieuwe (veel te spannende) etappe-kapende rol me vijf jaar ik kijk er naar uit om deze de komende jaren te mogen aanschouwen.
30 juni 2018 17:08
@dereffe
Gesink gedijt juist bij hitte, dus waar heb je 't over?
30 juni 2018 17:11
@Mike voor de beslissing van ltj is dat inderdaad het enige wat telt.
Jij en wij zijn echter niet bezig die beslissing te nemen maar we discussieren op een forum. Ideeën en meningen van mede forum leden zijn dus wel degelijk relevant. Als je graag alleen het persbericht van de ploeg leest kun je beter uitloggen.
30 juni 2018 18:45
Kopman af lijkt mij, en minder salaris. Goede renner hoor, maar geen kopman meer.
30 juni 2018 18:45
Raar dat de meeste hier zeggen 'dat zijn beste jaren achter hem liggen'. Gesink is pas 32, dan ben je huist op je toppen in het wielrennen.
Het is idd wel de vraag hoe hij zijn seizoen indeeld en hoe hij zichzelf gaat neerzetten. Aanvaller, meesterknecht, wegkapitein?
Ik zou hem zeker behouden, ervaring, topinzet, superkarakter. Op en top prof.
Er zijn er veel die het bijltje erbij neerhadden gegooid met wat gesink heeft meegemaakt.
Robert als je dit leest: 'knallen maar in de tour, laat ze een poepie ruiken'
30 juni 2018 19:24
Mogen alleen renners die alles winnen en die. of groeimarge hebben nog bijtekenen tegenwoordig?

Wat een wanbeleid zou dat zijn als de ploegen hetzelfde zouden redeneren als de WF-leden die negatief zijn over dit bericht!

Geweldig dat Gesink en de ploeg bij elkaar blijven tot het het einde van zijn carrière. Trouw zijn aan elkaar en dat vertrouwen tonen is 1 vd mooiste gebaren die er zijn, prachtig dat dat in een toch commercieel gedreven samenleving nog kan in de wielrennerij!
30 juni 2018 19:31
Goed dat loyaliteit beloond wordt
30 juni 2018 19:42
32 is vaak een leeftijd dat het bergafwaarts gaat. Sprinters en tijdrijders heel vaak al eerder. Voor klassements renners wordt vaak 27-32 als top gezegd. Maar er zijn er genoeg waarbij dat meer 26-30 is. Contador, schleck. Buiten Evans heeft nog nooit iemand boven 32 de tour gewonnen sinds mensenheugenis. Vanaf dan is het gemiddeld echt wel bergafwaarts.
En deze jongen reed tot 5 jaar terug vlak achter de wereldtop omhoog, vrijwel elke etappe. Nu verliest ie op kleine bergjes in de break van vroeger veel mindere mannen. Hij moet het echt van een zeldzame topdag hebben waar hij vroeger een veel hoger basisniveau had.
30 juni 2018 22:08
Mwielerfan, ik ben het niet met je eens, er zijn voldoende 30+renners op WT die nu pas gaan winnen.
Ze smijten niet met krachten, ze doseren ze beter op de juiste plek en tijdstip.
En wat een kulkoek dat hij op de kleine bergjes eraf gereden wordt, hij is altijd een duesel geweest die lang een hoog wattage kan draaien geen puncher. Gesink is een stamper die maar doormaalt. Ik vind dat hij de laatste jaren een tikkie zwaarder bergop is gaan rijden ipv het wentelmolentje van vroeger.
Ga maar eens voor de ritoverwinning fietsen in een grote ronde. Gesink kan het, nu helemaal.
30 juni 2018 22:08
Kijk naar palmares. Een uitstekende renner, duidelijk bovengemiddeld , met waarde voor de ploeg, zie knechtenwerk ook in wk richmond, tour voor bauke, tour of Californië voor Bennett , recent in de giro: paar keer doortrekken tot 10km voor finish voorcsprinttrein, werk voor Bennett en ontsnappingen. Wordt ook gewoon 3e op tijdrit op nk vorig jaar. Nog steeds topper.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.