Visma | Lease a Bike ziet Robert Gesink uitvallen in Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 6 maart 2024 om 10:33

Visma | Lease a Bike ziet Robert Gesink uitvallen in Tirreno-Adriatico

Visma | Lease a Bike begint vandaag niet met zeven, maar slechts zes renners aan de derde etappe van Tirreno-Adriatico. Robert Gesink kwam dinsdag in de finale van de tweede rit ten val en heeft nog te veel last van de naweeën.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de finale van de tweede etappe van Tirreno-Adriatico, op goed vijf kilometer van de finish in Follonica, werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Met Gesink en Chris Froome waren twee bekende namen betrokken bij de val. De twee ervaren klimmers konden hun weg wel weer vervolgen en wisten ook de finish te bereiken, maar hadden zich toch duidelijk bezeerd.

Froome moest na afloop zelfs even naar het ziekenhuis voor een medische controle, maar kwam met de schrik vrij en kan dus verder. Zijn generatiegenoot Gesink heeft daarentegen meer last van de crash en moet na twee etappes al de handdoek gooien. “Vanwege een pijnlijke rug en gekneusde ribben”, laat de renner weten via Instagram.

Het is onduidelijk wat Gesink – die bezig is aan zijn afscheidsjaar – precies mankeert en of hij zich nog op tijd kan klaarstomen voor de Ronde van Catalonië (18-24 maart). De ‘Condor van Varsseveld’ is voorzien voor deze zevendaagse rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.