Robert Gesink wil Tour afsluiten met ritzege
vrijdag 19 juli 2013 om 09:40

Robert Gesink wil Tour afsluiten met ritzege

Robert Gesink

foto: Sirotti

Robert Gesink hoopt in het restant van de Tour nog een poging te kunnen doen een etappe te winnen. Dat vertelde de renner van Belkin Pro Cycling vanochtend in een interview met 3FM. De klimmer hoopt mee te kunnen in de juiste ontsnapping.

Gesink had deze Tour tot dusver een dienende rol. “Voor mij is het geen probleem om zo te doen. In de Ronde van Italië heb ik zelf voor een klassement mogen rijden. Hier was ik gewoon niet goed genoeg aan het begin. Ik begin nu steeds beter te worden. Ik doe graag wat terug voor de mannen die altijd hard voor mij werken, maar in de toekomst heb ik zelf wel weer ambities.”

In de komende ritten hoopt hij nog iets te kunnen laten zien. “Vandaag en morgen zijn de laatste twee dagen die daarvoor geschikt zijn. We gaan proberen om voor een ritoverwinning te rijden. Dat is niet heel erg makkelijk in de Tour, maar we gaan er onze uiterste best voor doen”, geeft hij aan. “Voor mezelf heb ik niet echt grootste dingen laten zien. Daar doe je het uiteindelijk wel voor”, vervolgt Gesink. “Misschien is het nu een dag om iets anders te kijken en zien wat de mogelijkheden zijn.”

Gesink hoopt mee te kunnen met een ontsnapping. “Maar ik ben niet de beste starter van het peloton, ik ben een beetje een diesel die op gang moet komen. Maar we gaan er alles aan doen om mee te zitten. Hopelijk in een ontsnapping die tot de streep blijft.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.