Robert Kiserlovski: “Ik kan top vijf in een grote ronde rijden”
vrijdag 26 december 2014 om 11:04

Robert Kiserlovski: “Ik kan top vijf in een grote ronde rijden”

Robert Kiserlovski

foto: Sirotti

Robert Kiserlovski is een van de nieuwe gezichten bij Tinkoff-Saxo. De Kroaat maakte de overstap van het Amerikaanse Trek en hoewel hij in de eerste plaats is aangetrokken als ondersteuning van Alberto Contador, blijft hij de ambitie houden om voor eigen succes te rijden.

De 28-jarige Kiserlovski reed al twee keer bij de beste tien in de Giro d’Italia. In zowel 2010 als afgelopen seizoen eindigde hij op een tiende plaats. Kiserlovski denkt tot meer in staat te zijn. “Ik denk dat ik top vijf kan rijden in een grote ronde,” vertelt hij aan Cyclingnews. “Dan moet ik wel mijn tijdrit verbeteren, want ik verlies daar nog veel tijd. Zonder de tijdrit en mijn tijdsverlies in de sneeuw van de Stelvio was ik hoger geëindigd. Ik heb er het maximale uitgehaald, maar ik weet dat ik nog beter kan.”

Tinkoff-Saxo wordt zijn zevende ploeg in acht seizoenen. “Ik hoop dat ik niet opnieuw hoef te veranderen, maar al met al zijn die verhuizingen niet zo slecht geweest. Het heeft mij meer ervaring en veel meer motivatie gegeven. Het heeft alles een stuk interessanter gemaakt,” kijkt hij terug.

Kiserlovski begint zijn seizoen in februari tijdens de Ruta del Sol. De Giro slaat hij in tegenstelling tot zijn kopman Contador over. Wel zal hij waarschijnlijk starten in Paris-Nice, de Rondes van het Baskenland en Catalonië, de Ardennenklassiekers, de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.