Roche, Hammer Series Stavanger, blessures Asselman en Smit
foto: ASO
donderdag 15 februari 2018 om 21:00

Roche, Hammer Series Stavanger, blessures Asselman en Smit

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Nicolas Roche, de Hammer Series Stavanger, Odd Christian Eiking, en de blessures van Jesper Asselman en Willie Smit.

Roche kopman in Giro

Nicholas Roche zal dit jaar weer aan de start staan van de Giro d’Italia. De 33-jarige Ier van BMC Racing zal daar het kopmanschap delen met Rohan Dennis, zo vertelt hij aan Velonews. “Met een tijdrit op de eerste dag, heeft Rohan een grote kans om de roze trui te pakken. Daarnaast wil hij proberen om voor het klassement te gaan.” Roche heeft er geen probleem mee om het kopmanschap te delen. “Ik heb altijd gezegd dat het in een grote ronde geen probleem is om met twee of drie beschermde renners te rijden.”


Hammer Series Stavanger

Vandaag zijn er opnieuw drie deelnemende ploegen aan de Hammer Series Stavanger bekendgemaakt. Dat LottoNL-Jumbo als lid van Velon aan de start staat, mag geen verrassing heten. Ook werd bevestigd dat Velon-lid EF Education First-Drapc gaat deelnemen. Daarnaast zal Aqua Blue Sport aan de start verschijnen. De Ierse formatie was vorig jaar bij de primeur in Limburg niet van de partij. Eerder werden al de namen van Velon-leden Lotto Soudal, Sky, BMC, Sunweb en Caja Rural-RGA en Israel Cycling Academy bekendgemaakt. De Hammer Series Stavanger staat op de kalender van 25 tot 27 mei. De week erop (1-3 juni) zullen de Hammer Series in Limburg plaatsvinden.


Eiking rijdt met gebroken voet naar witte trui in Oman

Odd Christian Eiking veroverde donderdagmiddag de jongerentrui in de Tour of Oman. De 23-jarige Noor brak twee weken geleden nog zijn buitenste middenvoetsbeentje bij een ongeval op de trap in zijn huis. “Op de Wadi Dayqah Dam dacht ik aan een top-15 notering. Maar in de laatste vijfhonderd meters vielen veel renners stil. Ik bleef gaan en kon als zevende eindigen. Ik mik op een top-10 notering in het eindklassement, maar ik hoop dat ik zaterdag op de Green Mountain niet door het ijs zak. Het is een klim die ik nooit eerder reed. Gelukkig verbetert mijn voet dag na dag. De benen voelen goed.”


Costa blij met tweede plek: “Wegens verkoudheid kon ik niet goed trainen”

Rui Costa was een van de opvallende verliezers tijdens de tweede rit in de Tour of Oman. Op donderdagmiddag eindigde hij echter als tweede in de derde etappe. “Dit is belangrijk voor mijn moraal”, vertelde de ex-wereldkampioen na afloop aan CyclingNews. “Ik kan zo met vertrouwen naar de komende koersen afreizen. Die tweede plek is een goed resultaat, zeker met de wetenschap dat ik de voorbije twee weken niet goed kon trainen wegens een verkoudheid. Ik voel dat mijn vormpeil stijgt. De komende dagen kan ik net dat beetje vinden wat ik nodig heb. Helaas was er vandaag niets aan Greg Van Avermaet te doen. Hij was te sterk.”


Lutsenko bedankt ploeggenoten voor tweede podiumstek op rij

Alexey Lutsenko is goed begonnen aan 2018. De U23-wereldkampioen van 2012 werd voor de tweede opeenvolgende dag derde in de Tour of Oman. “Ik moet opnieuw mijn ploeggenoten bedanken, ze leverden fantastisch werk”, zegt de 25-jarige Kazach van Astana tegen SpazioCiclismo. “Ze brachten me in een goede positie naar de slotkilometer. Toen Van Avermaet aanging met vijfhonderd meter te gaan, probeerde ik hem te volgen. Ik ging over mijn toeren in een poging om zijn wiel te houden, maar uiteindelijk eindigde ik toch nog als derde. En dat was een mooi resultaat na een warme en zware dag.”


Breuken voor Asselman en Smit

Pech voor Jesper Asselman en Willie Smit. De 25-jarige Zuid-Afrikaan van Katusha-Alpecin kwam in de Volta ao Algarve ten val en de eerste diagnose luidt een gebroken sleutelbeen. In de Ruta del Sol was de Roompot-Nederlandse Loterij-renner betrokken bij een tuimelperte. Daarbij brak onze landgenoot zijn enkel. Beide renners staan door hun blessures een aantal weken langs de kant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.