Roels zet noodgedwongen punt achter carrière
maandag 18 oktober 2010 om 21:46

Roels zet noodgedwongen punt achter carrière

Dominik Roels stopt met het bedrijven van de professionele wielersport. De nog maar 23-jarige Duitser ziet zijn huidige ploeg Milram aan het einde van dit seizoen stoppen, en is er niet in geslaagd een nieuwe werkgever te vinden. Dat heeft de renner zelf verteld aan de Duitse televisiezender WDR. Na Mattias Ruß is Roels de twee Milram-renner die een punt achter zijn carrière zet.

“Mijn manager heeft zich flink ingezet en ook ikzelf heb uitendelijk nog mail verstuurd naar potentiële werkgevers, maar het heeft uitendelijk niets opgeleverd. Daarom ga ik er nu van uit, dat ik komend seizoen geen profrenner meer ben”, aldus Roels tegenover WDR.

De 23-jarige Roels, in 2005 nog juniorenkampioen van zijn land, maakte in 2008 zijn profdebuut voor Milram. Een zege in een UCI-koers wist hij vervolgens niet te boeken, wel maakte liet hij zich in postieve zin opmerken tijdens de Vuelta à España van 2009. In deze Spaanse grote ronde viel hij op door zijn aanvallend koersgedrag en werd hij onder meer derde in de vijftiende rit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.