Rohan Dennis: “Dit is een geweldig gevoel”

woensdag 26 september 2018 om 17:14
Rohan Dennis: “Dit is een geweldig gevoel”

Foto: Fabio Ferrari - LaPresse (archief)

Rohan Dennis reed vanmiddag met overmacht naar zijn eerste wereldtitel tijdrijden. De Australiër deklasseerde zijn concurrenten. “Dit is een geweldig gevoel”, vertelde hij na afloop in het flashinterview.

“Ik heb veel te danken aan Bradley McGee. Hij coachte mij vanuit de wagen. Toen ik na de klim een minuut voorlag op Dumoulin, hield hij me kalm en gaf hij me vertrouwen.”

Hij ging de slotfase in met een geruststellende voorsprong. “Ik heb nagedacht over een zegegebaar, maar in een tijdrit ben je nooit zeker totdat je over de finish komt”, geeft hij aan. “Er zijn veel mensen die ik moet bedanken. De eerste is mijn vrouw. Ik kan mij voorstellen dat zij enorm blij is op dit moment.”

Dennis reed de beklimming sneller dan Dumoulin. Het verbaasde hem niet. “Ik wist hoe hard hij in de klimtijdrit gereden had en had een aardig idee hoeveel kracht ik moest trappen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

marehoek 26 september 2018 om 17:55

Is toch wel straf, als je weet wat je concurrent trapt in een klimtijdrit en dat je bij jezelf zegt dat kan ik ook en zelfs beter dan ben je een superman want dat willen er velen maar die het toch niet kunnen.
Campenaerts is ook zo er een mannetje ook voor hem chapeau

adelaarvanantwerpen 26 september 2018 om 18:04

Het is fout overgenomen van wielerflits. Hij zei dat als hij zo rijdt als in PTT bergop dan zal Dumoulin niet veel raper rijden. Het antwoord kennen we wel

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.