Ronde van Denemarken: Bongiorno wint 1e etappe
woensdag 30 juli 2008 om 19:07

Ronde van Denemarken: Bongiorno wint 1e etappe

De 1e etappe in de ronde van Denemarken is gewonnen door Guillermo Bongiorno. De renner van CSF-Groupe Navigare eindigde in de massasprint voor de Zwitser Markus Zberg en de Duitser Sebastian Siedler.

De etappe van vandaag voerde van Holstebro weer naar Holstebro en was 175 kilometer lang. Al vrij vroeg ontstond er een kopgroep met daarin 7 man. Niet lang daarna (16 kilometer verder) ontsnapten uit die kopgroep de Denen Martin Mortensen, Kristoffer Nielsen en Jesper Odgaard. Hun maximale voorsprong bedroeg zo’n 7 minuten.

Bij het ingaan van de laatste 10 kilometer had het trio nog steeds meer dan een minuut voorsprong op het peloton. Maar dankzij de renners van Skill-Shimano die beulswerk verrichtten voor hun sprinter Sebastian Siedler slonk de voorsprong op 5 kilometer van de streep tot ongeveer 30 seconden, en toen de mannen van CSF Groupe-Navigare er zich ook nog mee bemoeiden ging de kaars uit voor de drie vluchters en zo eindigde het dus in een massasprint die Guillermo Bongiorno uiteindelijk won.

Vanzelfsprekend is de 30-jarige Argentijn ook de leider in het klassement. De Ronde van Denemarken duurt 6 dagen en werd vorig jaar gewonnen door Kurt-Asle Arvesen. Naast een aantal ProTour en Pro-Continental teams, waaronder dus Skil-Shimano, doen er vooral Deense Continental teams aan mee.

Uitslag 1e etappe Ronde van Denemarken:

1. Bongiorno (Arg, CSF Groupe-Navigare)
2. M. Zberg (Zwi, Gerolsteiner) z.t.
3. Siedler (Dui, Skill-Shimano)
4. Breschel (Den, Team CSC)
5. Foder (Den, Team Løgstør)
6. Gasparotto (Ita, Barloworld)
7. Aaen (Den, GLS Pakke Shop)
8. Hammond (Gbr, Team Columbia)
9. Impey (Zaf, Barloworld)
10. Reynes (Spa, Team Columbia)

Klik hier voor de complete uitslag.

Plaatje

Plaatje

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.