Ronde van Oostenrijk lijkt te blijven voortbestaan
zaterdag 18 oktober 2008 om 17:18

Ronde van Oostenrijk lijkt te blijven voortbestaan

De Oostenrijkse wielerbond hield zaterdag een stemming over de toekomst van de nationale ronde. Na het donderdag aangekondigde einde van de Ronde van Duitsland en de bekentenis van nationale held Bernhard Kohl was de vraag of men nog wel door moest gaan. Maar de stemming viel unaniem in het voordeel van de ‘Österreich Rundfahrt’.

“Het is niet alleen een grote race in Oostenrijk met een adverteerderswaarde van 4,5 miljoen euro, maar ook een erg belangrijk evenement voor Oostenrijkse teams”, zo beargumenteerd de federatie haar besluit. Momenteel heeft Oostenrijk met Elk Haus-Simplon en Team Volksbank twee ProContinentale ploegen. Maar laatstgenoemd equipe is nog wel op zoek naar een nieuwe sponsor.

De federatie geeft wel aan dat de keuze nog geen definitieve is. “Momenteel zijn er discussies en onderhandelingen. De uiteindelijke beslissing over de volgende editie zal aan het begin van volgend jaar gemaakt worden. We zullen er alles aan doen om net zo’n ronde te krijgen als we altijd al hadden.”

Ook reageerde Otto Flum, voorzitter van de bond, tegenover Cyclingnews op de bekentenis van landgenoot Bernard Kohl. “Het is prijzenswaardig dat hij direct toegeeft. Maar nu hopen we dat hij de namen geeft van alle mensen op de achtergrond. Als hij dit doet, kan hij worden geïntegreerd in ons ORV programma. Dit is een soort terapieprogramma voor scholen en wielerploegen waarin Kohl als degene die ‘van miljonair tot bedelaar’ kan vertellen over de gevaren van drugs en doping.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.