Ronde van Polen, Kelvin van den Dool, Juan José Lobato
foto: Sirotti
donderdag 21 juni 2018 om 20:00

Ronde van Polen, Kelvin van den Dool, Juan José Lobato

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de wildcards voor de Ronde van Polen, de onfortuinlijke Kelvin van den Dool en twee nationale kampioenen tijdrijden.

Ronde van Polen deelt wildcards uit

De organisatie van de Ronde van Polen heeft zijn vier wildcards uitgedeeld voor de 76e editie van de rittenkoers, die zal worden verreden van 4 tot en met 10 augustus. Niet geheel verrassend kregen CCC Sprandi Polkowice en de Poolse nationale selectie een uitnodiging op de deurmat.

Daarnaast mogen ook Cofidis en Gazprom-Rusvelo zich opmaken voor de Poolse WorldTour-koers. Vorig jaar wist Dylan Teuns het eindklassement op zijn naam te schrijven, voor Rafal Majka en Wout Poels.


Kelvin van den Dool breekt sleutelbeen na val in Tacx Tijdrit Emmen

Opnieuw slecht nieuws voor Vlasman. Nadat gisteren bekend werd dat Melvin van Zijl zijn sleutelbeen heeft gebroken bij een valpartij in de Omloop van Bedum, heeft zijn ploegmaat Kelvin van den Dool eenzelfde breuk opgelopen na een val in de door Dion Beukeboom gewonnen Tacx Tijdrit Emmen.

De 22-jarige Van den Dool was de afgelopen weken juist goed op dreef, met als uitschieter een tweede plaats in de Ronde van Limburg. Hij zal de nationale kampioenschappen op de weg, die volgende week op het programma staan, aan zich voorbij moeten laten gaan.


Comeback Juan José Lobato aanstaande

Waar Van den Dool aan het begin staat van zijn revalidatieproces, is Juan José Lobato bezig aan de laatste stappen. De 29-jarige Spanjaard – sinds dit seizoen uitkomend voor Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini – brak in de Vierdaagse van Duinkerke zijn sleutelbeen na een zware val.

Op Twitter laat Lobato nu weten dat zijn sleutelbeen klaar is om de strijd weer aan te gaan. De sprinter maakt mogelijk zijn comeback in de Tour of Qinghai Lake, die van 22 juli tot en met 8 augustus op het programma staat.


Tijdritkampioenen: Černý en Čanecký winnen in Tsjechië en Slowakije

Traditiegetrouw vinden de nationale kampioenschappen van Tsjechië en Slowakije gezamenlijk plaats. In en rond Karlovy Vary (Tsjechië) haspelden de tijdrijders van de twee respectievelijke landen vandaag hun nationale kampioenschap af. In beide landen draaide het uit op een eentonig podium. Josef Černý won in Tsjechië voor zijn Elkov-Author-ploegmaats Jan Bárta en Michael Kukrle, terwijl Marek Čanecký zijn titel in Slowakije met succes verdedigde en Dukla Banska Bystrica-teamgenoten Patrik Tybor en Martin Haring achter zich liet. Čanecký had wel bijna vijf minuten meer nodig dan Černý.


RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 juni 2018 22:53
Opvallend niveau verschil tussen de landen
22 juni 2018 07:36
En Fortuneo Samsic heeft zijn eerste "bescheiden" overwinning binnen. Maxime Bouet wint de eerste etappe van de rittenkoers de Tour de Savoie Mont-Blanc.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.