Roompot-Nederlandse Loterij neemt afscheid van drietal
foto: Marcel Koch
vrijdag 17 augustus 2018 om 08:12

Roompot-Nederlandse Loterij neemt afscheid van drietal

Roompot-Nederlandse Loterij gaat snijden in haar selectie. Waar donderdag al duidelijk werd dat de Nederlandse ProContinental-formatie komend seizoen ook buitenlanders onder contract wil hebben, neemt het team in ieder geval afscheid van Wouter Wippert, Coen Vermeltfoort en Floris Gerts. Dat bevestigt de ploeg aan WielerFlits.

Invulling 2019
Nederlandse Loterij stopt na het huidige seizoen haar sponsoring. Daardoor is de ploeg nog op zoek naar een nieuwe geldschieter. Op de verbintenissen van Jan-Willem van Schip en Pim Ligthart na, lopen alle huidige contracten bij de Nederlandse ploeg af. Tim Ariesen verliet de ploeg begin deze zomer al. De 24-jarige sprinter rijdt sinds 1 juli voor de Chinese Continental-ploeg Ningxia Sports Lottery-Livall.

In 2019 gaat het team in ieder geval door zonder sprinters Wouter Wippert en Coen Vermeltfoort. Ook Floris Gerts vertrekt bij de oranje ploeg; hij werd dit jaar op het allerlaatst bij de selectie gehaald, nadat Hartthijs de Vries zijn contract inleverde.

Achter de schermen zijn Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard druk bezig met de invulling van de Roompot-selectie voor 2019. Eerder deze week kwam naar buiten dat de oranje brigade interesse heeft in Lars Boom. Daarnaast kunnen Taco van der Hoorn en Jesper Asselman rekenen op contractverlenging. Tevens onderzoekt Roompot-Nederlandse Loterij op dit moment of stagiair Kevin Inkelaar (21) al klaar is voor de stap naar de profs.

De ploegleiding heeft inmiddels ook met enkele buitenlandse renners gesproken, maar er is nog niemand vastgelegd. De andere renners met een aflopend contract, zijn Martijn Budding, Sjoerd van Ginneken, Robbert de Greef, Elmar Reinders, Oscar Riesebeek, Nick van der Lijke, Jeroen Meijers, Etienne van Empel en Pieter Weening. Brian van Goethem maakt de overstap naar Lotto Soudal.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2018 08:21
Tja waar kan floris gerts dan nog heen? Trouwens wel erg weinig renners die nu vastgelegd zijn.
  17 augustus 2018 10:02
  Ik zou Gerts best graag bij Direct Energie zien aansluiten. Heeft Niki nog iemand die NL spreekt. Daarnaast best een nuttige knecht voor het kasseienwerk. Maar eerlijk gezegd zie ik dat niet zo snel gebeuren.
17 augustus 2018 08:23
Wippert heeft absoluut helemaal niets gepresteerd afgelopen 2 seizoenen, Vermeltvoort best constant voor zijn niveau dus kan je weinig verwijten en Gerts hadden ze misschien wat te hoge verwachtingen van (is in mijn ogen niet meer dan een prima knecht)
  17 augustus 2018 08:36
  Wippert heeft er maar 1 seizoen gereden. Maar inderdaad, weinig klaargespeeld. Gerts valt gewoon enorm tegen. Vermeltfoort rijdt weliswaar redelijk constant, maar is niet een sprinter die overwinningen binnen harkt, zelfs niet op het derde niveau. Is daarnaast al 30, dus zal niet veel progressie meer boeken.
  17 augustus 2018 08:40
  @Secondant: Ik ben wel benieuwd naar waarom je vindt dat Gerts "enorm tegenvalt". Hij heeft pas heel last minute een contract gekregen, vrij letterlijk om de selectie te vullen na het wegvallen van De Vries; wat had je precies voor verwachtingen dan dat ie ze dan blijkbaar niet heeft kunnen waar maken?
  17 augustus 2018 08:49
  Wippert inderdaad maar 1 seizoen Roompot, maar daarvoor was het ook niet best wat hij liet zien. Gerts hadden ze nog wel verwachtingen van omdat hij van BMC kwam en daar ergens had gewonnen (wel nadat hij de overwinning cadeau had gekregen van zijn ploeggenoten overigens).
  17 augustus 2018 08:53
  @grobbel
  Van een toch als talent bestempelde WT-renner (BMC) had ik iets meer verwacht in de kleinere koersen. Pakte op indrukwekkende wijze de zege in de Volta Limburg Classic. Bij Roompot had ik om die reden toch iets meer verwacht dan een zevende plaats in de Ronde van Drenthe en twee ereplaatsen in Oostenrijk (4e, 9e). Dat hij pas laat geconcteerd werd doet daar niets aan af mijn inziens.
17 augustus 2018 08:30
Komt die nieuwe sponsor dan wel?
  17 augustus 2018 08:36
  Misschien is het plan buitenlanders in de selectie op te nemen wel deels uit nood geboren om geldschieters van buiten Nederland aan te trekken.
  17 augustus 2018 10:25
  Dat is de vraag, maar de hoofdsponsor blijft, dus De ploeg blijft hoe dan Ook bestaan. (De hoofdsponsor is Alleen wel in buitenlandse handen gekomen, vandaar dat de ploeg ook buitenlanders wil gaan contracteren.)
17 augustus 2018 09:00
Maar ik zie niet voor welke buitenlandse sponsor dit team interessant zou zijn...
17 augustus 2018 09:04
Roompot ( het bedrijf ) is al overgenomen door een Frans bedrijf. Mogelijk stoppen hen er meer geld in.
17 augustus 2018 09:07
Het afscheid van Vermelfoort en Wippert komt niet echt als een verrassing. De eerste valt echt tussen wal en schip tussen continentaal en de profs en is met 30 niet meer de jongste. Wippert echt niets gepresteerd de laatste jaren, al zal die nog wel ergens een contract weten te krijgen. Gerts had ik graag nog een jaartje langer bij Roompot gezien met een normale voorbereiding in de winter.
Feit is dat de huidige selectie maar weinig renners kent die resultaten kunnen boeken of zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige profs. Van der Hoorn en van Schip zijn echt wel talenten die de overstap kunnen maken naar de WT, wellicht Meijers en Riesebeek. En Weening is nog altijd van veel waarde voor de ploeg.
Maar dan heb je wel een hele smalle basis, zelfs voor een PCT ploeg.
17 augustus 2018 09:09
Wat wordt het volgende bericht?
Michael Boogerd gaat zelf weer deelnemen aan het wielrennen omdat ze anders onvoldoende renners hebben om aan de licentie te voldoen.
17 augustus 2018 09:15
Op basis van welke kwaliteiten zou Sjoerd van Ginneken bij Roompot (moeten) blijven?
Zit er al vanaf het begin, doet het goed op de foto, maar ik zie weinig prestaties van hem.
17 augustus 2018 09:19
@winning: Van Empel ook. Gerts en Vermeltfoort doen het prima voor PCT coureurs en Gerts is af en toe ingezet terwijl hij niet helemaal fit was (RVV volgens mij). Wippert valt tegen, maar volgens mij kun je dat Roompot deels ook wel verwijten. Echt steun en lead-out was er ook niet.
17 augustus 2018 09:21
@UrbanSteel Roompot is al 3 jaar in handen van dat Franse bedrijf... waarschijnlijk willen ze nu meer exposure in andere landen en hebben ze er op aangedrongen buitenlanders in dienst te nemen. Misschien is dat ook wel de aanleiding geweest voor de Nederlandse loterij om de samenwerking daarom stop te zetten omdat dat weer niet bij hun past. Misschien dat Roonpot net zoals Jumbo wel het budget wat opkrikt.
17 augustus 2018 09:26
Misschien is het een idee om een keer te gaan polsen bij bijvoorbeeld corendon-circus voor een samengaan. Dan kunnen de crossers die in de zomermaanden wat koersen willen rijden met wat betere ploegmaats rijden en heeft Van der Poel een wat betere ondersteuning dan hij nu krijgt. Bovendien hebben beide ploegen niet superveel renners onder contract staan. Ook voor het aantal te krijgen wildcards in het voorjaar lijkt mij dit positief, als aanvallende ploeg met ook een afmaker ben je interessant voor meer koersen, zeker met de concurrentie van andere pct ploegen die klassiekerkopmannen hebben aangetrokken.
17 augustus 2018 09:34
Op zich logisch. Wippert en Vermeltfoort zijn de sprinters van de ploeg maar ze winnen nooit. Wippert werd echt als een kopman bij deze ploeg binnengehaald een jaar geleden maar gaat nu via de achterdeur stilletjes weg. Ik denk dat we hem misschien niet meer terugzien in het profpeloton volgend jaar. Net als Vermeltfoort.

Floris Gerts is niet dat grote talent dat men in hem zag. Bij BMC zag men dat hij niet op WT niveau kon presteren. Bij Roompot vindt men hem niet goed genoeg voor PCT niveau kennelijk.
  17 augustus 2018 09:42
  Gerts werd bij BMC het slachtoffer van de inkrimping van het aantal renners. Hij had best wel een goed jaar in 2017. Daarna op het laatste moment toegevoegd aan Roompot in 2018 en in het voorjaar nog geplaagd door blessures. Beetje gevalletje net bij de verkeerde ploeg op het verkeerde moment. Gerts is echt wel een renner die een goede knecht op WT-niveau kan zijn.
  17 augustus 2018 10:11
  Inkrimping van BMC ja. Maar als ze nog steeds hadden gedacht dat hij zo'n groot talent was was hij niet degene geweest die toen buiten de boot viel.

  Hij zat dit seizoen wel vaak in vroege vluchten. Maar echt tot iets wezenlijks heeft het niet geleid. Ik ben benieuwd wat Roompot als reden geeft waarom ze hem niet meer in de ploeg opnemen volgend jaar.
17 augustus 2018 09:34
Gerts heeft met de toppers Riesebeek en Schip, en Breakaway Brian toch ongeveer wel het meest in beeld gereden van dat hele Roompot?
17 augustus 2018 09:44
Weening als knecht voor Dumoulin een optie in de rol van Ten Dam?
  17 augustus 2018 09:51
  Dan had hij die beslissing denk ik een jaar of 3-4 geleden wel kunnen nemen toen hij nog bij Orica Green Edge reed. Wilde juist het kopmanschap en wegkapiteinschap op zich nemen. Denk dat hij gewoon bij Roompot blijft indien hij dat zelf wil.
17 augustus 2018 09:51
jvh93, Scott Sunderland, het is toch niet zo moeilijk om boude uitspraken te controleren voordat je ze post?

https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=139704&season=2017

Ik zie toch drie overwinningen en diverse ereplaatsen voor Wippert. Ook dit seizoen diverse ereplaatsen.
  17 augustus 2018 10:06
  In de twee jaar dat hij op WT niveau reed + dit jaar Roompot won hij alleen twee etappetjes in de Tour Alberta vorig jaar. Dat mag je kwalificeren als "een sprinter die nooit wint" ja.
  17 augustus 2018 10:43
  Het is niet wettelijk verboden, maar het is een leugen en respectloos ten opzichte van Wippert.
  17 augustus 2018 10:59
  Onzin. Wippert is een sprinter die nooit wint in spreekwoordelijke zin. Je neemt het te letterlijk. Twee nietige overwinningen als sprinter in drie jaar in nota bene dezelfde wedstrijd is een dikke onvoldoende. Vandaar dat hij bij Canondale moest vertrekken en nu bij Roompot wederom.

  Misschien dat hij ook het criterium van Schellenbroek of de ronde van West-Oosterbeeke won bij wijze van spreken maar die tel ik ook niet mee als je het niet erg vindt.
17 augustus 2018 09:54
Gerts heeft misschien weinig laten zien dit seizoen, maar was deze ploeg er nu niet juist voor om WT-potentie een plek te geven? Gerts zou een volledige voorbereiding op een seizoen toch wel verdienen? Zeker niet hun minste renner..
17 augustus 2018 10:32
Ze hebben ook weinig gepresenteerd en vooral Gerts haalt niet z'n niveau meer van bij BMC.
Dat de sprinters van de ploeg moeten vertrekken, dan lijkt me dat er bij de buitenlandse renners die misschien komen wel een (semi) sprinter zal zitten. In kleinere koersen is een sprinter toch misschien wel de grootste kans op wint.
  18 augustus 2018 00:21
  Kleinere koersen worden juist minder strak gecontroleerd dus meer kans voor aanvallers.
17 augustus 2018 10:44
Met een naam koop je niet automatisch uitslagen!


Roompot wil Lars Boom.!

De vergelijking dringt zich op met de eertijds talentvolle Thomas Dekker.
Ook bij Thomas Dekker zag je vanaf 2009 een neergaande curve met geleidelijk ook steeds meer afstappen.(DNF) Steeds kreeg hij desondanks toch weer zijn 'laatste kansdagen'. Garmin Sharp wilde kennelijk dan toch- tegen de harde logica van de neergaande curve ingaand, de grote naam Dekker binnenhalen. Resultaat? Dekker legde geen overwinningen meer voor;laat staan aanvaardbare resultaten in het driejarige contract bij Garmin.

Bij Boom is de neergaande curve kennelijk ook onomkeerbaar. Op 13 augustus stelde hij nog in Wielerflits: " Wil aan iedereen laten zien dat ik er nog altijd ben".
Resultaten in Binckbanktour: 57e 23e(tijdrit) 49e en 58e.

Op grond van het voornoemde haalt Roompot met Boom een bekende naam in huis...krijgt ook Boom weer laatste kansjaren......en zal Roompot waarschijnlijk tevreden zijn als Boom niet gaat presteren.

Slot: Ik ben benieuwd naar de feitelijke uitslagen van Boom bij Roompot, want in de wielersport tellen alleen de behaalde resultaten. Iedereen mag van alles vinden en daaraan uiting geven, maar om feitelijke uitslagen kan niemand heen!
Bron: Wielerflits, Wvcycling.com
  17 augustus 2018 11:28
  Als je toch Wielerflits als bron wil gebruiken dan mag je ook meteen wel even zoeken op "Boom" + "hartritmestoornissen".

  edit wf: graag wat meer respect voor andere leden
17 augustus 2018 10:45
Gerts iets voor Sunweb? Duur kan hij niet zijn, en lijkt me een prima knecht.
17 augustus 2018 12:09
@ Grobbel

Het verschil tussen jou en mij is dat ik nooit bij forumleden op de man speel en al helemaal niet met onbeleefd taalgebruik. Verder baseer ik mij op feiten. Op onheus taalgebruik ga ik verder niet meer in. Het dient geen doel en past niet op de schitterende website Wielerflits.
  17 augustus 2018 12:17
  Tsja, ik heb er gewoon moeite mee als mensen hier renners afserveren op basis van een eigen - wat mij betreft eenzijdige - kijk op de feiten. Dan kun je wel heel dramatisch doen over mijn gebruik van een vrij gangbaar idioom ("dom lullen"), maar ik denk dat "de schitterende website Wielerflits" meer lijdt onder vrij harde, negatieve meningen over renners dan onder iemand die mensen daarop aanspreekt.
  Dat gezegd hebbende, als je "dom lullen" te ver vindt gaan zal ik de volgende keer wel gewoon "rare aannames maken" gebruiken. Excuses als mijn taalgebruik als beledigend werd ervaren.
  18 augustus 2018 00:23
  Ht is onzin om je op feiten te beroepen als je selectie van feiten zo gekleurd is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.