Roompot-renner Van Ginneken (27) stopt met wielrennen
foto: Cor Vos
maandag 25 november 2019 om 15:41

Roompot-renner Van Ginneken (27) stopt met wielrennen

Sjoerd van Ginneken stopt met wielrennen. De 27-jarige Brabander reed de laatste vijf seizoenen voor Roompot-Charles. Nu die ploeg stopt, komt ook een einde aan de loopbaan van Van Ginneken. “Er waren nog gesprekken met enkele ploegen, maar ik heb besloten om mezelf te richten op een maatschappelijke carrière”, zegt hij.

“Ik heb bij Roompot de kans gekregen om prof te worden en mijn hele professionele carrière bij deze ploeg gefietst”, aldus Van Ginneken. “Ik heb hier fantastische jaren mogen beleven, waarvoor ik dan ook mijn dank wil uitspreken aan het management van de ploeg. Helaas kwam er een eind aan het team waardoor ik genoodzaakt was een nieuwe ploeg te vinden.”

foto: Cor Vos

Via het continentale Metec-TKH belandde Van Ginneken in 2015 bij het destijds net opgerichte Roompot-Oranje Peloton. Tot een profoverwinning kwam het sindsdien niet. Vorig jaar werd de coureur uit Heerle zesde in de Antwerp Port Epic en begin dit jaar negende in de Clásica de Almería. Zijn laatste top-10-plek was een zevende plaats in de GP Jef Scherens.

Na Huub Duijn is Sjoerd van Ginneken de tweede Roompot-Charles-renner die stopt na dit seizoen. Van Ginneken denkt aan een terugkeer naar het handbal. Voor die sport had hij in zijn jeugdperiode een voorliefde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.