Russisch talent Novikov naar Vacansoleil-DCM
vrijdag 16 september 2011 om 17:20

Russisch talent Novikov naar Vacansoleil-DCM

Vacansoleil-DCM heeft zich voor volgend seizoen versterkt met het Russische talent Nikita Novikov. Dat maakte de Nederlandse WorldTour-ploeg vandaag bekend. De 21-jarige Novikov komt over van de opleidingsformatie van Katusha, en werd eerder nog genoemd als nieuwkomer bij de WorldTour-ploeg van die Russische formatie.

Novikov geldt als één van de grootste Russische talenten op het gebied van de klimmers. Zo schreef hij dit jaar de lastige rittenkoersen Tour de Slovaquie en Tour de Pays Savoie op zijn naam. Daarnaast werd hij derde in de extreem bergachtige ronde Giro della Valle d’Aosta. Voor Vacansoleil-DCM is hij na Kenny van Hummel, Kris Boeckmans, Tomasz Marczynski, Jacek Morajko, Barry Markus en Bert-Jan Lindeman de zevende aanwinst voor 2012.

“Met Novikov halen we na Lindeman en Markus wederom een renner voor de toekomst. Het is een renner die een groot deel van zijn opleiding op de baan genoot en sinds twee jaar de focus volledig op de wegsport richt. We volgen deze renner al langere tijd en kwamen snel overeen. We verwachten dat hij met zijn kwaliteiten om bergop en tegen de klok te rijden snel zijn draai gaat kunnen vinden tussen de profs”, aldus teammanager Daan Luijkx.

Ook Novikov is blij met zijn transfer: “Ik kon kiezen uit meerdere teams en was gevleid door de verschillende aanbiedingen. Deze ploeg toonde direct veel vertrouwen in mijn kwaliteiten en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Vacansoleil-DCM omdat het een international team is dat me rustig de kans geeft op het podium van de WorldTour. Ik zie volgend jaar als een jaar om te leren met een rol als knecht. Als mijn conditie goed genoeg wil ik natuurlijk ook proberen direct mijn eerste resultaten als prof te behalen. Ik ben dan ook zeer blij met mijn contract en weet dat ik als prof een lange weg te gaan heb maar de eerste stap is nu gezet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.