Sam Oomen slaat dubbelslag in derde etappe Tour de l’Ain
foto: Sirotti
vrijdag 12 augustus 2016 om 16:40

Sam Oomen slaat dubbelslag in derde etappe Tour de l’Ain

Sam Oomen heeft zijn eerste officiële profzege behaald in de de derde etappe van de Tour de l’Ain. De neoprof van Giant-Alpecin was de beste in een lastige rit met aankomst bergop. Oomen is dankzij zijn ritzege ook nieuwe leider in het algemeen klassement.

Vroege vlucht
De ontsnapping van de dag kwam pas na dertig kilometer tot stand. Na de nodige mislukte pogingen wisten uiteindelijk de Fansmannen Perichon, Quemeneur en Di Gregorio zich af te scheiden. Zij behaalden een maximale voorsprong van bijna vier minuten.

In de slotfase was het Pierre Latour die als eerste uit het peloton demarreerde. Hij kreeg Péraud, Konrad, Oomen, De Clercq, Vervaeke, Pedrero en Guillaume Martin met zich mee.

Slotklim
Op de slotklim was het Martin die als eerste van de koplopers een versnelling plaatste, maar hij kreeg onvoldoende ruimte. Ook een latere poging van Peraud strandde voortijdig.

Met nog drie kilometer te rijden versnelde Oomen, en dat bleek op het juiste moment. De jonge Nederlander wist het zijn metgezellen lastig te maken. Op de streep in Lelex Monts-Jura kon hij met enkele fietslengtes verschil zijn eerste overwinning als prof vieren.

In achterhoede verloor Robert Gesink veel tijd. De kopman van LottoNL-Jumbo moest 3:19 minuut toegeven op ritwinnaar Oomen.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2016 14:03
@ schipperaar:
neen, kan niks vinden over Westra. op zijn eigen site blikt hij nog steeds vooruit op de ronde van Zwitserland die hij uiteindelijk dus niet reed. in ieder geval dus ook geen Vuelta, en om eerlijk te zijn maak ik me een beetje zorgen om Lieuwe.

edit;
zijn strava ziet er ook al niet goed uit:
Afgelopen 4 weken
Gem. ritten/week 3
Gem. afstand/week 265 km
Gem. tijd/week 9u 7m
13 augustus 2016 14:10
Vlek, geldt dat voor elke renner? Is Robert Gesink de enige renner die tegenslag kent in zijn carrière? Moeten ook niet overdrijven.
13 augustus 2016 14:11
Moet toch te traceren zijn somewhere, geen nieuws, goed nieuws gaat hier niet op.
Begreep dat ie alle ruimte kreeg van Vino maar tegelijkertijd verbolgen omdat ie al een maand geen contact meer had.
13 augustus 2016 14:14
Ja, waarom zouden daar uitzonderingen op bestaan? We moeten de beenbreuk van Gesink trouwens ook niet onderschatten, genoeg mensen met verstand van dat soort blessures hadden hem nooit meer tussen de beste verwacht.
13 augustus 2016 14:16
@ schip:
zijn strava ziet er uit als van een recreant, wordt nergens opgesteld en al zo lang helemaal niks meer van zich laten horen sinds hij verklaarde uit een dal aan het opkrabbelen is. ik maak me echt zorgen.
13 augustus 2016 14:19
Omdat elke renner anders is?
13 augustus 2016 14:28
@8.6
Geen cijfers om vrolijk van te worden, wellicht kan de redactie hem bereiken bij deze nog een keer.
13 augustus 2016 14:30
Ik vind het vrij onzinnig om te doen alsof een renner met dit soort blessures nu op zijn hoogtepunt zou moeten zijn. Dat was mijn punt. Dat kunnen ook andere blessures met een onontkoombaar effect zijn, dan zou hetzelfde gelden. Hier werd echter specifiek vergeleken met een bepaalde renner.
13 augustus 2016 14:42
Ah dan begreep ik je verkeerd. Klopt, net zoals het onzinnig is om te stellen dat iemand met een hersenschudding iets wel of niet moet gaan doen.

Ik bedoelde meer: elke renner en elk lichaam reageert anders. Er zijn ook renners die een koers winnen voor hun overleden broer. Of die net aan de dood ontsnapten, en van wie niet meer geacht mag worden dat ze ooit op niveau terugkomen maar daarna nog beter dan ooit worden.. misschien zelfs omdát ze die tegenslag kenden.
En in een bikkelharde sport als wielrennen zijn dat vaak ook de renners die net dat stukje beter zijn en net wat meer winnen dan renners die daar om welke reden dan ook minder mee om kunnen gaan.
13 augustus 2016 15:15
Hoe iedereen het ook went en keert, gewoon een erg mooie overwinning van Sam.

Gesink zal bij mij altijd hoog staan omdat hij de eerste van deze generatie klassementsmannen was. Na Boogerd, een aantal buitenlanders en vooral Armstrong en de doping was Gesink voor mij het teken dat Nederland internationaal weer meedeed qua wielrennen. Een mening met nostalgie en sentiment als grondslag maargoed. Het zal mij ook niet uitmaken als Gesink de rest van zijn wielercarriere altijd bij de laatsten eindigd en een hoog salaris krijgt, zolang hij maar gelukkig is en geen tegenslagen meer tegenkomt. Wat mij betreft verdient hij enkel bewondering.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.