Sanne Cant debuteert zaterdag in Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
vrijdag 15 april 2022 om 12:28

Sanne Cant debuteert zaterdag in Parijs-Roubaix

Sanne Cant maakt zich op voor haar eerste deelname aan Parijs-Roubaix. De renster van Plantur Pura kon afgelopen najaar niet meedoen omdat het veldritseizoen al begonnen was, maar nu is ze wel van de partij. “Ik ben dan ook enorm blij dat het morgen eindelijk zo ver is”, vertelt ze aan Sporza.

“Het is heel moeilijk om mijn kansen in te schatten. Niet alleen ik, maar ook het team staat morgen voor het eerst aan de start. Geluk zal zeker een grote factor spelen maar ik hoop eerst en vooral om de koers uit te rijden”, aldus Cant.  “Over mijn conditie en mijn benen mag ik alleszins al niet klagen. Ik heb best een goed voorjaar gereden. Ik ben begonnen met de Strade-Bianche en was 11e in Gent-Wevelgem. Dat was toch een goed resultaat.”

De Noord-Franse kasseien zijn voor de drievoudig wereldkampioene in het veld nieuw. “De kasseien liggen er echt heel slecht bij”, vindt Cant. “Er zijn stroken die er echt wreed bij liggen, maar schrik om te vallen heb ik niet. Dat hoort er nu eenmaal bij in het wielrennen. Je mag in de koers nooit schrik hebben. Anders val je sowieso.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.