Sanne Cant houdt Loes Sels af in Waaslandcross
foto: PhotoPress.be
zaterdag 22 december 2018 om 14:29

Sanne Cant houdt Loes Sels af in Waaslandcross

Sanne Cant heeft de Waaslandcross van Sint-Niklaas op haar naam geschreven. Op het provinciaal domein De Ster was ze in de sprint te sterk voor Loes Sels, met wie ze vrijwel de hele wedstrijd samen reed. Katie Compton eindigde op de derde plaats. Cant volgt op de erelijst Lucinda Brand op. Morgen wacht de rensters de wereldbekercross in Namen.

Sanne Cant en Yara Kastelijn schoten uit de startblokken in de Waaslandcross, waarna de wereldkampioene vlotjes de kop pakte. Ook Loes Sels mengde zich in de strijd om de voorste plekken. Doordat Kastelijn zich verslikte, konden Cant en Sels zich vooraan afscheiden in de eerste ronde. Het bleek het beginsein van een tweestrijd tussen de Belgische vrouwen.

In de daaropvolgende rondes bouwden zij hun voorsprong steeds verder uit op de eerste achtervolger, Katie Compton. De Amerikaanse reed steady op de derde plaats. Sels voerde aan het einde van de derde ronde de druk wat op en probeerde afstand te nemen op Cant, maar de Belgische kon opnieuw aansluiten.

Beide vrouwen gaven elkaar geen duimbreed toe. Cant probeerde wat te forceren in de vijfde ronde, maar ze wist haar Belgische collega niet los te rijden. Daarop moest de beslissing vallen in de zesde, laatste ronde. Het werd een spannend duel, dat Cant besliste in de sprint. Voor Sels restte de tweede plaats. Op ruim een minuut eindigde Compton op de plek drie.

SOUDAL Classics 2018-2019
Uitslag manche 3, vrouwen: flag-be Sint-Niklaas (UCI-niveau: C2)
1. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus)
2. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
3. flag-us Katie Compton
4. flag-nl Yara Kastelijn (Steylaerts-777)
5. flag-nl Geerte Hoeke (Creafin-Tüv Sud)
6. flag-nl Aniek van Alphen
7. flag-nl Susanne Meistrok
8. flag-fr Pauline Delhaye
9. flag-nl Mascha Mulder
10. flag-ee Mari-Liis Möttus

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.