Ruddervoorde: Sasha Weemaes veegt de nul voor Sport Vlaanderen-Baloise weg
© Glenn Coessens
woensdag 22 mei 2019 om 18:35

Ruddervoorde: Sasha Weemaes veegt de nul voor Sport Vlaanderen-Baloise weg

De 21-jarige Sasha Weemaes was deze namiddag de snelste in Ruddervoorde Koers. In een massasprint klopte de Oost-Vlaming van Sport Vlaanderen-Baloise respectievelijk Tim Merlier en Alfdan De Decker. 

168 deelnemers aan de start van Ruddervoorde Koers vandaag. Onder hen best een aantal grote namen, zoals Niki Terpstra, Sep Vanmarcke, Adrien Petit, Timothy Dupont en Laurens De Vreese. Vooral Vanmarcke toonde zich onderweg zeer bedrijvig.

Rond halfkoers leek de beslissing gevallen, toen een kopgroep van achttien tot 45 seconden voor het peloton uitreed. Daarbij met Piet Allegaert, Amaury Capiot en Robbe Ghys drie renners van Sport Vlaanderen. Ook Sep Vanmarcke, Gianni Marchand, Benjamin Verraes, Mathias De Witte, Arjen Livyns, Adrien Petit en de Nederlanders Nick van der Lijke en Ivar Slik waren van de partij.

Onvermijdbare massasprint
Maar op 40 kilometer van het einde was toch weer alles te herdoen. Met dank aan Corendon-Circus en Wanty-Gobert, de twee procontinentale teams die niemand voorin hadden. Maxime Vantomme probeerde het daarna in zijn eentje, maar die poging droeg niet al te ver. En op 15 kilometer van de finish bundelden Edward Planckaert, Kenneth Van Rooy, Tom Dernies, Adam Lewis, Gianni Marchand, Arjen Livyns (die vier laatsten waren ook al present in die andere ontsnapping), Kenny Dehaes en Stan Dewulf nog de krachten, maar ook die acht werden teruggepakt.

In de onvermijdbare massasprint trok Sasha Weemaes aan het langste eind, voor Tim Merlier – in zwarte outfit – en Afdan De Decker. Timothy Dupont werd vierde. Moreno Hofland (9de) was de enige niet-Belg in de top tien. De volledige uitslag vindt u hier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.