Schachmann wint GP Industria e Artigianato: “Heel mooi om te winnen na teleurstelling van gisteren”
Maximilian Schachmann klopte Mattia Cattaneo - foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 18:36

Schachmann wint GP Industria e Artigianato: “Heel mooi om te winnen na teleurstelling van gisteren”

Op overtuigende wijze won Maximilian Schachmann vandaag de GP Industria e Artigianato. De Duitse van Bora-Hansgrohe rekende in de finale van de Italiaanse eendagskoers op eenvoudige wijze af met Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec) in een sprint-à-deux. Hij nam hiermee op gepaste wijze revanche op Strade Bianche, waar pech roet in zijn eten gooide.

“Gisteren tijdens Strade Bianche zat het me niet mee”, begint de 25-jarige Berliner zijn winnaarsrelaas. In de wittewegenkoers was Schachmann bij de pinken, maar pech zorgde ervoor dat hij een topklassering kon vergeten. “Ik kreeg een lekke band op een slecht moment en ik beëindigde de koers met krampen. Gelukkig kon ik goed herstellen en vandaag ging het heel goed.”

Een dag na een zonovergoten Strade Bianche waren de weersomstandigheden in de Toscaanse 1.HC-wedstrijd totaal anders. “Het regende, wat zorgde voor natte en gladde wegen”, meldt Schachmann op de website van zijn werkgever. “Er waren een aantal valpartijen en zeker in de finale was het niet eenvoudig om aan te vallen.”

“De klimmers gingen divere keren aan, maar ik was steeds in staat ze te volgen. Ik had nog genoeg energie over om zelf te demarreren. In de finale kon ik de sprint van Matteo Cattaneo winnen. Na de teleurstelling van gisteren is het heel mooi om hier te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.