Schaduwfavorieten Lazkano en Wellens kennen ploegmaats voor Ronde van Vlaanderen
Foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 10:54

Schaduwfavorieten Lazkano en Wellens kennen ploegmaats voor Ronde van Vlaanderen

Welke schaduwfavorieten blijven er nog over om het Mathieu van der Poel enigszins lastig te maken, zondag in de Ronde van Vlaanderen? Oier Lazkano kan er zo eentje zijn, maar ook het duo Nils Politt-Tim Wellens kan hoge ogen gooien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De sterkte in de breedte van UAE Emirates is niet te onderschatten. Naast het genoemde duo leiders, hebben hardrijders als Mikkel Bjerg en Vegard Stake Laengen de selectie gehaald. Alessandro Covi, Marc Hirschi en Antonio Morgado zijn dan weer sterke knechten, maar ook jongens die in de voorfinale zomaar met een interessante groep kunnen meeschuiven. Hirschi reed intussen ruim vijf jaar geen Vlaamse klassiekers meer, maar zijn superbenen van toen kunnen natuurlijk niet weg zijn.

Bij Movistar lijkt Spaans kampioen Oier Lazkano de man met het meeste potentieel, al toonde Ivan Garcia Cortina tijdens het Openingsweekend dat hij niet ver van de top-10 in dit werk staat. Vul dat tweetal aan met een alleskunner als Rémi Cavagna, de aanvalslustige Lorenzo Milesi, Johan Jacobs, Carlos Canal en Albert Torres, en je hebt een waardig zevental voor Vlaanderens Mooiste.

Bij BORA-hansgrohe wordt het lastiger om een rol te spelen in de finale. De Duitse equipe komt namelijk met een vrijbuitersploeg aan de start. Jordi Meeus is de grootste naam, maar de Limburger moet nog grote stappen zetten in dit werk. Ook van Nico Denz, Marco Haller, Emil Herzog, Luis-Joe Lührs, Filip Maciejuk en Ryan Mullen verwachten we weinig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.