Sean Yates: “Wiggins verliet bijna Tour 2012 na aanval Froome”
donderdag 12 september 2013 om 11:51

Sean Yates: “Wiggins verliet bijna Tour 2012 na aanval Froome”

Wiggins Froome

foto: Sirotti

Bradley Wiggins stond op het punt om in 2012 de Tour de France te verlaten nadat ploeggenoot Chris Froome “een dolk in zijn rug stak”, aldus Sean Yates, destijds ploegleider in de koers. Dit staat volgens The Times te lezen in de autobiografie van Yates. Bovendien laat hij zich in het boek zeer negatief uit over het huidige management van Team Sky.

Yates onthult dat Wiggins na de etappe met aankomst op La Toussuire een SMS zou hebben gestuurd met de boodschap: “Ik denk dat het voor iedereen beter zou zijn als ik naar huis ga.” Eerder op die dag reed Froome op de slotklim voor Wiggins uit. Hij stopte alleen nadat Yates hem die opdracht gaf via zijn oortje. Volgens Yates bleef Wiggins enkel dankzij hem en Dave Brailsford in de race.

De Brit, die een contract bij een ander topteam afwees, zegt bovendien niet erg onder de indruk te zijn van het huidige management van Team Sky. “Eerlijk gezegd, is er niemand bij Team Sky die veel over koersen weet. In het algemeen, en vooral dit jaar, weten de mensen die het team leiden niet genoeg over wielrennen en veel renners gingen oververmoeid naar de Tour. Zij moesten te veel, te lang en te zwaar koersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.