Simone Ponzi wint GP Nobili
donderdag 20 maart 2014 om 15:03

Simone Ponzi wint GP Nobili

Simone Ponzi

foto: Sirotti

Simone Ponzi heeft in Italië de GP Nobili op zijn naam geschreven. De Italiaan van Neri Sottoli won in Stresa na een wedstrijd van 187,5 kilometer de spurt van een groep van ongeveer 50 man. Hij volgt op de erelijst de Luxemburger Bob Jungels op.

De zeventiende editie van deze Noord-Italiaanse eendagskoers kende een razendsnelle start. Tijdens het eerste wedstrijduur werd maar liefst 50,5 kilometer afgelegd. Door het hoge tempo duurde het lang voordat een eerste ontsnapping tot stand kwam.

Uiteindelijk slaagden vijf renners er toch in om weg te geraken. Antonio Parrinello (Androni Giocattoli), Miguel Rubiano (Team Colombia), Juan Pablo Valencia (Team Colombia), Pavel Brutt (Katusha) en David Boucher (FDJ.fr) kregen echter nooit meer voorsprong dan drie minuten. Alejandro Valverde (Movistar) slaagde erin om vanuit het peloton het gat te dichten en voegde zich bij de koplopers.

Valverde liet in de finale zijn medevluchters achter zich, maar werd op acht kilometer van de aankomst ingerekend door het peloton. In de groepspurt bleek de Italiaan Ponzi over de snelste benen te beschikken. Na zijn overwinning in Dwars door Drenthe boekt hij daardoor zijn tweede zege binnen een week.

GP Nobili

GP Nobili Rubinetterie 2014 (1.1)
Suno – Stresa (187,5 km)

1. flag-it Simone Ponzi (Neri Sottoli) in 3u59m15s
2. flag-it Cristian Delle Stelle (Team Idea)
3. flag-es Francisco Ventoso (Movistar Team)
4. flag-es Juan Jose Lobato (Movistar Team)
5. flag-au Leigh Howard (Orica-GreenEDGE)
6. flag-it Fabio Felline (Trek Factory Racing)
7. flag-it Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Venezuela)
8. flag-it Mauro Finetto (Nero Sottoli)
9. flag-br Rafael Andriato (Neri Sottoli)
10. flag-it Fabio Chinello (Area Zero)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.