Sinkeldam, Tankink, Coquard, Lammertink, Degenkolb, Martinez
foto: Marcel Koch
vrijdag 13 april 2018 om 20:00

Sinkeldam, Tankink, Coquard, Lammertink, Degenkolb, Martinez

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de selecties voor de Amstel Gold Race, een blessure voor John Degenkolb en Bram Tankink die zijn kledingkast leeg getrokken heeft.

Sinkeldam in vrijbuitersploeg Groupama-FDJ

Groupama-FDJ gaat deze Amstel Gold Race voor de aanval. De Franse formatie stelt een ploeg op van een mélange met ervaren en jonge renners, met daarbij de drager van het eervolle rood, wit en blauw: Ramon Sinkeldam. Een favoriet heeft de ploeg van Marc Madiot niet in de gelederen. Valentin Madouas is wel iemand om op te letten. De pas 21-jarige Fransman heeft al enkele goede uitslagen genoteerd dit voorjaar, zoals een tweede plek in Parijs-Camembert, een vierde plaats in de Tour du Haut-Var en een zevende stek in de GP Marseillaise.

Selectie Groupama-FDJ voor de Amstel Gold Race 2018 (15 april)
flag-it Davide Cimolai
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Anthony Roux
flag-fr Romain Seigle
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-fr Benoît Vaugrenard


Bram Tankink haalt alles uit de kast

Dat we kunnen lachen met (en om) Bram Tankink wisten we al. Nu hij in zijn achttiende jaar als prof zit en weer meedoet aan de Amstel Gold Race, haalt De Tank alles uit de kast. Letterlijk. De 39-jarige renner van LottoNL-Jumbo start zondag aan zijn vijftiende Gold Race en in een video op Twitter laat hij alle shirtjes zien waarin hij gekoerst heeft. Aan het eind heeft hij nog iets aan te prijzen ook.


Vital Concept helpt Coquard in Gold Race

Het Franse Vital Concept mikt in de Amstel Gold Race op Bryan Coquard. De sprinter eindigde in 2016 als vierde en is sindsdien ervan overtuigd dat hij meer moet kunnen in de Nederlandse klassieker. Afgelopen woensdag in de Brabantse Pijl kwam hij tekort en finishte hij als negentiende. De selectie in vergelijking met de Belgische semi-klassieke is hetzelfde, met de pas 19-jarige Tanguy Turgis, die vorige week ook Parijs-Roubaix uitreed. Onze landgenoot Steven Lammertink ontbreekt, hij staat op de startlijst voor de Tour du Finistère van zaterdag.

Selectie Vital Concept voor de Amstel Gold Race 2018 (15 april)
flag-fr Yoann Bagot
flag-fr Bryan Coquard
flag-fr Justin Mottier
flag-ch Patrick Müller
flag-fr Quentin Pacher
flag-fr Kévin Réza
flag-fr Tanguy Turgis


Katusha-Alpecin met Haas en Lammertink

Bij Katusha-Alpecin wél een Lammertink in de selectie voor de Amstel Gold Race. Maurits is een van de pionnen waarop de Zwitserse ploeg haar hoop heeft gevestigd. De meeste hoop ligt op de schouders bij Nathan Haas, die dit seizoen al succesvol was in de Ronde van Oman. Sinds hij daar een rit won, ging het niet voortvarend met de Australiër. Haas sprintte vorig jaar naar de vierde plaats in Vilt. Jenthe Biermans, Steff Cras en Baptiste Planckaert zorgen voor de nodige Belgische inbreng.

Selectie Katusha-Alpecin voor de Amstel Gold Race 2018 (15 april)
flag-au Nathan Haas
flag-be Jenthe Biermans
flag-be Steff Cras
flag-ru Viacheslav Kuznetsov
flag-nl Maurits Lammertink
flag-be Baptiste Planckaert
flag-za Willie Smit


Philippe Gilbert blikt nog een keer terug op vorig jaar

Met een video op Twitter blikt Philippe Gilbert terug op zijn overwinning in de Amstel Gold Race van vorig jaar. De Belg van Quick-Step Floors klopte toen Michal Kwiatkowski in een sprint met twee. “Alleen maar geweldige herinneringen aan de Amstel Gold Race. Ik keer zondag terug voor nummer 4”, zet hij erbij.


John Degenkolb langs de kant

Zoek zondag niet naar John Degenkolb in de Amstel Gold Race. De Duitse sprinter is door zijn ploeg Trek-Segafredo van de startlijst gehaald. Hij kampt met een knieblessure nadat hij ten val kwam in Parijs-Roubaix, valt te lezen op de sociale kanalen. Tsgabu Grmay is opgeroepen als zijn vervanger. Degenkolb zal een periode rust nemen, maar de Amerikaanse ploeg verwacht niet dat zijn verdere programma in gevaar komt.


Martinez maakt rentree na ruzie op training

EF Education First-Drapac heeft voor Amstel Gold Race en Waalse Pijl enkele outsiders aan de start staan. In Limburg is kasseienvreter Sep Vanmarcke nog van de partij. Hij krijgt er bijval van klimtypes Rigoberto Urán en Michael Woods, die in de Waalse Pijl wellicht meer kans maken. Ook Pierre Rolland maakt zijn opwachting in de Waalse Pijl, evenals Daniel Felipe Martinez. De Colombiaan werd eind maart nog het slachtoffer van verkeersgeweld op training, waarbij hij een hersenschudding opliep.

Selectie EF Education First-Drapac voor de Amstel Gold Race (15 april)
flag-dk Matti Breschel
flag-us Lawson Craddock
flag-us Alex Howes
flag-us Logan Owen
flag-co Rigoberto Urán
flag-be Sep Vanmarcke
flag-ca Michael Woods

Selectie EF Education First-Drapac voor de Waalse Pijl (18 april)
flag-us Lawson Craddock
flag-us Alex Howes
flag-se Kim Magnusson
flag-co Daniel Felipe Martinez
flag-fr Pierre Rolland
flag-co Rigoberto Urán
flag-ca Michael Woods

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 april 2018 20:31
Molard zie ik wel drie keer een ereplaats behalen, haalde vorig jaar al de top 20 in de Ardennen en presteert dit jaar zeer goed.

@redactie, Gilbert keert terug voor nummer 5 ipv 4.
13 april 2018 21:31
nummer 5 voor gilbert, zou een bak zijn.
13 april 2018 21:33
Voor Tankink 16 kratten Amstel Gold, lol

maar bier wordt niet meer gebrouwen :-(
13 april 2018 22:15
Tankink :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.