‘Sky, Movistar en Bahrain Merida in de running voor Egan Bernal’
foto: Sirotti
vrijdag 21 april 2017 om 11:14

‘Sky, Movistar en Bahrain Merida in de running voor Egan Bernal’

Gianni Savio heeft bevestigd met verschillende WorldTour-ploegen in gesprek te zijn voor een transfer van Egan Bernal. De teammanager van Androni Giocattoli is bereid het contract van zijn Colombiaanse klimtalent te ontbinden. De geïnteresseerde WorldTour-ploegen moeten daarvoor wel in de buidel tasten.

Volgens Cyclingnews willen Sky, Movistar en Bahrain Merida graag de nieuwe werkgever worden van de 20-jarige Colombiaan. “We hebben verschillende aanbiedingen gehad”, bevestigt Savio, die vorig jaar een verbintenis aanging met Bernal voor vier jaar. “Zelfs voor een tussentijdse transfer deze zomer, zodat hij dit jaar al zou kunnen starten in de Ronde van Spanje.”

“Maar wij hebben besloten om hem te houden tot het einde van 2017. Ons grote doel dit jaar is het eindklassement van de Coppa Italia winnen, zodat we automatisch verzekerd zijn van een wildcard voor de Giro d’Italia, nu wij dit jaar helaas niet aan de start staan.”

In het bij de UCI geregistreerde contract met Bernal heeft Savio een ‘premio di valorizzazione’, een bonus voor ontwikkeling opgenomen. “Dat is ter erkenning van het werk dat we gedaan hebben. Ik heb Bernal gecontracteerd toen hij nog heel onbekend was en amper op de weg had gekoerst. Wij hebben hem afgelopen jaar geholpen met langzaam te ontwikkelen, dit jaar doen we hetzelfde. Ik denk dat het alleen maar goed is dat ons harde werken financieel erkend wordt.”

“Voor Bernal ben ik blij dat hij de kans krijgt om naar een grote ploeg over te stappen. We overwegen een reeks bonussen af te spreken voor als hij bepaalde wedstrijden wint, maar ik zal vooral blij en trots zijn als hij een grote ronde kan winnen”, aldus Savio.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
21 april 2017 11:26
"Ik denk dat het alleen maar goed is dat ons harde werken financieel erkend wordt.”

"voor mijn portemonnee" - vergeet hij daaraan toe te voegen.
21 april 2017 11:35
Toch knap dat Savio altijd weer nieuwe talenten ontdekt. Goede scouting in Zuid-Amerika doet wonderen.
21 april 2017 11:39
Ik denk sowieso dat het wielrennen qua transfers meer richting het voetbalmodel begint te trekken. Je ziet het al bij Bahrijn, ploegen met veel geld kopen renners al weg bij andere ploegen. Ploegen met weinig geld zullen het dan van geode opleiding en scouting moeten gaan hebben.
21 april 2017 11:40
langdurige contracten en afkoopsommen bij van ploeg veranderen zoals in het voetbal, ik vind het maar niks.
21 april 2017 11:41
op zich niet niet een heel domme afkoopregeling van savio. en ook wel fair naar de andere ploegen die niet bakken geld hoeven te betalen mocht hij toch niet meekomen in de worldtour, of blijkt nu toch minder zuiver gereden hebben dan in zijn nieuwe ploeg
21 april 2017 11:55
Ik vind/vond het altijd juist wel mooi aan het wielrennen dat contracten gerespecteerd worden en een renner dus niet weg gaat, zodra een ploeg een flinke som geld neerlegt. Dat is iets wat ik bij het voetbal nooit zo goed begreep. Die contracten lijken daar nauwelijks waarde te hebben, behalve dan wanneer een club een speler niet wil verkopen of een speler juist niet weg wil.
21 april 2017 11:56
100% dat hij van deze 3 naar Movistar gaat. Zelfde taal & de Quintanas.
21 april 2017 11:59
Sky heeft de Henao's. Bahrain dikke euro's om zijn hele familie een baantje te bezorgen. ;)

100% zeker lijkt het me absoluut niet. Zeker omdat ik Movistar als ploeg zie die het meeste moeite gaat hebben met een 'Transfersom' zie zijn toch meer van het zelf opleiden van jonge renners.
21 april 2017 12:24
De enigste ploeg die zich bezighoudt met afkopen van contracten is bahrain ...
21 april 2017 12:35
Volgens mij heeft bmc ook weleens contracten afgekocht.
21 april 2017 12:37
Klopt met Dennis. Die kochten ze af zodat ie direct mee kon naar de Vuelta.
21 april 2017 13:32
Heeft Orica vorig jaar niet ook het contract van Verona (QuickStep) afgekocht? Of hebben ze daar toen niets voor hoeven te betalen aan Lefevere?
21 april 2017 13:51
Zo'n opleidingspremie is toch maar een logische zaak. Bernal is echt niet de enige renner die door een kleine ploeg naar Europa werd gehaald op relatief jonge leeftijd. Dat zijn gigantische risico's, van meer dan 80% van die jongens hoor je waarschijnlijk niets meer, en geloof het of niet, een renner als Quintana groeit in Zuid-Amerika niet aan de bomen. Veel van die investeringen leiden tot niks, dan mag je ook financieel vergoed worden als je wel een renner bijna eigenhandig op de kaart zet.
Eigenlijk is Bernal niet echt het typevoorbeeld als risicorenner. Hij stond voor zijn overstap naar de weg aan de wereldtop in het mountainbiken. Dan kan je natuurlijk wel met een fiets rijden, al is dat geen garantie voor een carrière op de weg.
21 april 2017 14:11
Wat een vuile schoft is t toch. Stiekem een renner uit een ontwikkelingsland halen om geld aan te verdienen. Voetbalpraktijken, en dan nog hele foute ook.
Maar daar zal verder wel niemand mee zitten in het wielrennen.
21 april 2017 14:15
@sstijnntje kan hij niet beter voor de ploeg kiezen waar hij echt de kopman word? niet sky of movistar dus. en nibali is de jongste niet meer
21 april 2017 14:25
weet iemand een link naar die tussenstand van die Copp[a Italia?

heb er zelf op gegoogled, maar het lukt me niet om die te vinden. reden is een of andere italiaanse voetbalcompetitie met dezelfde naam.
21 april 2017 14:39
@8.6
https://legaciclismoprof.org/coppa-italia-campionato-italiano-a-squadre-2/ciclismo-cup-2017-classifica-individuale/

https://it.wikipedia.org/wiki/Ciclismo_Cup_2017
21 april 2017 14:49
Jacco, dank voor de moeite

ze maken er wel werk van, staan op de eerste 4 plaatsen
21 april 2017 16:39
Als ze de Coppa Italia winnen waarom zou Bernal dan weggaan? Bij een grote ploeg moet hij voor anderen rijden, terwijl hij bij Androni zich in de kijker kan rijden in de Giro.
21 april 2017 16:43
Mee eens SCIC. Bij Androni kan hij genoeg mooie koersen rijden en hoeft hij niemand echt voor zich te dulden. Misschien dat hij hier en daar nog een renner als Torres naast zich heeft staan, maar gezien zijn leeftijd lijkt me dat allang goed, zodat hij niet in zijn eentje alle druk moet dragen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.