Sky wil voor de Tour de France een nieuwe sponsor presenteren
woensdag 12 december 2018 om 10:35

Sky wil voor de Tour de France een nieuwe sponsor presenteren

Het vertrek van Sky als sponsor van de gelijknamige wielerploeg, kwam woensdagochtend als donderslag bij heldere hemel. In een open brief aan haar fans reageert de wielerploeg op het nieuws. “Binnen het bedrijf Sky is er veel veranderd de laatste tijd. Ze zijn aan een nieuw hoofdstuk begonnen en soms brengt dat nog meer veranderingen met zich mee. Dat is wat hier gebeurd is”, stelt het team over het terugtrekken van het sponsorschap.

“Voor komend seizoen verandert er niets”, zegt de Britse formatie stellig. “Sky blijft nog tot aan het einde van 2019 aan ons verbonden en samen hebben we ambitieuze doelen voor het nieuwe jaar. We willen allemaal het Sky-tijdperk afronden met het sterkst mogelijke einde. We zijn meer gemotiveerd dan ooit te voren.” Na het komende seizoen staan echter de nodige vraagtekens. Ondanks doorlopende contracten met renners en staf, is er op dit moment geen ploeg meer in 2020. Of het vertrek van het kapitaalkrachtige Sky daadwerkelijk het einde van de ploeg betekent, valt te bezien.

“Voor de toekomst zijn we open minded”, laat Sky weten. “Als een een nieuwe partner voor de lange termijn kunnen vinden, dan zullen we aan een nieuw tijdperk beginnen. De komende weken en maanden gaan we er alles aan doen om dat voor elkaar te boksen. Maar dat moet wel met de juiste partner zijn, een partij die onze ethos en waarden deelt. Het nieuws van het vertrek van Sky als sponsor is nog vers. We kunnen niets voorspellen en voor 2020 en verder zijn er geen garanties. Maar wat er ook gebeurt, we zullen ervoor zorgen dat vóór de start van de Tour de France in juli er duidelijkheid is rondom onze toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.