Slag om Norg ambieert hors catégorie-status

Door , donderdag 13 oktober 2016 om 18:20
Slag om Norg ambieert hors catégorie-status

De Nederlandse equivalent van Strade Bianche - foto: Sirotti

De Slag om Norg was het voorbije jaar voor het eerst een internationale 1.2-koers, waar Fabio Jakobsen uiteindelijk met de zege ging lopen. De organisatie hoopt nu een stap hogerop te zetten, naar de hors catégorie-status.

Stap maken
Wethouder van Noordenveld Reint-Jan Auwema bevestigt de plannen tegenover het Dagblad van het Noorden. “Het plan staat nog op de achterkant van een bierviltje, maar het streven is er op gericht om in de toekomst daadwerkelijk de World Tour-status  (moet hors catégorie-status zijm, red.) te bereiken. We zijn nu nog een profkoers in de zogeheten 1.2-categorie. Dat moet op korte termijn 1.1 worden. Vervolgens willen we met de Slag om Norg de stap maken naar het hoogste niveau.” In Nederland zijn er met de Amstel Gold Race en deels de Eneco Tour reeds twee koersen van het hoogste niveau. De Slag om Norg vindt jaarlijks plaats in augustus en voert het peloton over de vele onverharde wegen in het noorden van Drenthe.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Piet Lut 13 oktober 2016 om 18:22

Haha, dacht even dat dit een bericht was van De Speld ;)

Romāns Vainšteins 13 oktober 2016 om 18:28

Niks haha want ik ben hartstikke voor > niet zozeert ‘WT’ maar wel dat deze onderscheidende koers mag gaan groeien naar een topdeelnemersveld. Dit type koers, zo ook de Tro Bro, is natuurlijk waar je nieuw publiek mee gaat vinden ipv die woestijnerij en duffe stadscriterea. Hup Slag om Norg !!! Goede naam, leuk parcours, voor !

TykkeThor 13 oktober 2016 om 18:38

Ik denk zeker dat dit een koers is met veel potentie. Zou al mooi zijn als ze volgend jaar wat profploegen aan de start kunnen krijgen. Misschien kan deze koers zich daarna net als de Strade Bianche ontwikkelen tot de WT.

MME 13 oktober 2016 om 18:44

Mooi parcour en inderdaad een wedstrijd die wel iets anders doet dan andere wedstrijden. WT hoeft van mij niet meteen, maar een paar Wt ploegen met veel (Pr) Conti

Polleke 13 oktober 2016 om 18:49

Het plan staat op de achterkant van een bierviltje…dat niveau dus…

Romāns Vainšteins 13 oktober 2016 om 18:54

Niet gejaagde SEG-/Zonneveld – achtige promotrekkeraapjes maken een koers goed maar simpelweg het concept en dat is goed. Gooi de Slag met 10 profploegen op TV, heb het geluk met een spannende kopgroep bestaande uit Stybar/v Aert/vd Poel en Boom te komen zitten en het staat.

Piet Lut 13 oktober 2016 om 19:33

Moet eens ophouden met die semi veldwegkoersen. Strde Bianche is oke maar dat gedoe van schaal
Sels en nu norg hoeft van mij niet

Romāns Vainšteins 13 oktober 2016 om 19:44

Ik merk al wel dat Piet Lut en ik hier vaker over gaan clashen en dat alleen maar mooi op een forum. Schaal van Sels, Slag om Norg, Tro Bro Leon, maak er desnoods een drieluik van, dat worden geen laffige plakaankomsten zoals AGR, Waalse Pijl en die Canadese surrogaat-klassiekertjes, spektakel en echte kerels als overwinnaar verzekerd !

zipp404 13 oktober 2016 om 20:07

Deze wedstrijd kan verschrikkelijk hard worden gemaakt, en zeker geen afwachtingskoers! Je kan niet met een geheel peloton over de onverharde paden geraken, weet ik uit eigen ervaring. Je komt of solo of ik een groep van hooguit 20 man aan.

klootje kriekeljon 13 oktober 2016 om 21:10

Gevalletje wethouder, klok, klepel.

James Highsand 13 oktober 2016 om 21:58

Zou goed zijn voor deze koers om door te groeien naar het hoogste niveau, misschien wel een must. De eerste edities bestond het deelnemersveld uit redelijke bekende, regionale elite zonder contract renners. De publieke belangstelling was toen redelijk. Vorig jaar echter was het niveau al wat hoger, maar de namen voor de noordelijke wielerfans onbekender. Gevolg: een saai gebeuren met nauwelijks publiek. En dat is jammer, want het parcours is schitterend en verdient een top-deelnemersveld.

Zjoske 14 oktober 2016 om 14:58

@RV
Juist! Die 3 koersen mogen wat mij betreft ook wat meer aandacht krijgen. Al is het maar zendtijd!
Laat ze maar lekker over kasseien en door akkers rijden, heerlijk om te zien!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.