Slagter over Milaan-San Remo: “Vorm is goed”
Slagter wint in Tour du Haut Var - foto: Sirotti
woensdag 16 maart 2016 om 13:26

Slagter over Milaan-San Remo: “Vorm is goed”

Tom-Jelte Slagter begint zaterdag aan zijn derde Milaan-San Remo. In La Primavera hoopt de kleine Cannondale-coureur in de finale een rol te spelen. “Of dat voor mezelf is of ondersteunend, weet ik nog niet”, vertelt Slagter in WielerFlits Live #8

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Mee in de heuveltjes
Eerder werd de geboren Groninger 105de (2014) en stond er in 2013 een DNF achter zijn naam. Met de Poggio en La Cipressa liggen er nog twee korte heuveltjes in de volle finale van dit monument, waar de Cannondale-renner zijn slag hoopt te slaan. “In het verleden heb ik nog geen finale gereden of een ereplaats behaald in Milaan-San Remo. Ik kan daarom niet tegen de ploegleiding zeggen: ‘Ik zit er in de finale sowieso bij’. Maar ik voel me goed. Met het oog op de heuvelklassiekers straks in april, sta ik er goed voor. […] Ik verteer de kortere klimmetjes op dit moment erg goed, dus ik hoop dat in San Remo ook te kunnen laten zien”, aldus de inwoner van Nij Beets.

Tour de France
Slagter zit bovendien in de voorselectie van elf á twaalf renners die voor Cannondale de Tour de France kunnen gaan rijden. “Als alles volgens plan gaat, doe ik de Tour weer”, geeft hij mee. Hij reed La Grande Boucle eerder in 2014 in het shirt van Cannondale-voorloper Garmin-Sharp. Slagter werd toen 56ste in het eindklassement.

Vooruitblik op Milaan-San Remo met Tom-Jelte Slagter

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2016 13:35
Als Slagter goed is is hij ook echt wereldtop, alleen is dat meestal maar één week per jaar. Vorig jaar viel die week dan ook nog eens in de Tour of Alberta waar je natuurlijk ook niet naam en faam maakt.

Zou mooi zijn als hij eens met zijn beste benen kan schitteren op de Poggio of de Muur van Huy.
16 maart 2016 13:38
Ik zie hem vooral in een dienende rol om Navardauskas bij te staan op de Poggio en deze in een uitstekende positie af te zetten.
16 maart 2016 13:39
Verwacht van zijn ploeg wel Clarke in de aanval, Slagter zou een goede knecht zijn om de boel uit de dunnen. En dan heb je nog Navardauskas voor de sprint.
16 maart 2016 14:01
Er zijn niet veel renners met een stevigere versnelling de benen dan Slagter. Gerrans, Van Avermaet, Stybar, Kwiatkowski, Cancellara en Valverde zijn er een paar die me te binenn schieten die je wel hoger kan inschatten. Maar in principe zou Slagter op de Poggio altijd met de besten mee moeten kunnen.

Twee jaar geleden(?) was ie in de Ardennen echt nét achter de allerbesten, hij lijkt dit jaar weer die vorm te gaan hebben!
16 maart 2016 14:10
Goede vorm of niet ... Hij is kansloos
16 maart 2016 14:12
Waarom GRINTAsince72?

Hij maakt geen grote kans, maar kansloos? bergop kan hij het verschil maken en zn sprint is ook weer niet zo slecht.
16 maart 2016 14:19
Als slagter msr wint dan eet ik m'n iphone op.
16 maart 2016 14:24
Deze jongen is altijd een keer per jaar wereldtop. De rest van het jaar een gemiddelde renner. Hoe hij destijds wist huis te houden in Australië was echt genieten. Parijs-Nice een aantal jaar terug was ook mooi! En Alberta vorig jaar. Ik heb altijd de hoop dat het er nog uit gaat komen op een belangrijk moment.
16 maart 2016 14:25
Hij moet wegraken en dan niet met een man die beter kan sprinten. Dus een hele kleine kans, maar met een hele kleine kans kan je ook winnen :p
16 maart 2016 14:25
@Lyndalid
Daar kunnen Ulissi, Alaphilippe, Betancur(2013), Sagan, Gilbert, Rodriguez, Gallopin ook wellicht bij.
16 maart 2016 14:33
@ albertooo

Ik zou Slagter inderdaad in het rijtje met Ulissi plaatsen. Gilbert, Alaphilippe en Rodriguez rijden natuurlijk niet zaterdag, daar had ik het over ;). Sagan had daar wel zeker bij gemogen! Gallopin ben ik niet met je eens, die heeft een goede sprint maar niet de versnelling bergop die Slagter en Ulissi (en die anderen) wel hebben.
16 maart 2016 14:48
@Tutu888, klopt wel ja. Bizarre constatering eigenlijk. Hoe zou dat komen?

Die ene TdU kan ik me herinneren en een Parijs-Nice was hij oppermachtig. Hoewel hij vorig jaar in WP en LBL toch ook niet onaardig reed.
16 maart 2016 14:49
Parijs - Nice viel dan toch wel erg tegen voor een renner die goed in vorm was. Ik ben vooral benieuwd naar de klassiekers in april, verwacht in Sanremo weinig van Slagter.
16 maart 2016 15:18
@Scotty
Ook in het jaar dat hij TdU won was hij niet slecht in de Ardennen. Ik weet ook niet wat het is met Slagter. Alberta is dan geen grote koers maar hoe hij daar twee etappes won was toch ook heel indrukwekkend.
Telkens wordt hem weer een grote toekomst voorspeld na zo'n topweek maar hij zakt dan toch weer terug naar de tweede rij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.