Stef Clement rijdt Giro d’Italia 2015
vrijdag 23 januari 2015 om 12:24

Stef Clement rijdt Giro d’Italia 2015

Stef Clement

foto: Sirotti

Stef Clement zal dit seizoen aan de start verschijnen van de Ronde van Italië. Dat meldt ProCyclingStats. Het wordt zijn vijfde deelname aan de Italiaanse rittenkoers. In 2013 deed hij voor het laatst mee aan de Giro.

De Nederlander heeft dit seizoen de overstap gemaakt van Belkin naar IAM Cycling. Bij zijn nieuwe ploeg wil Clement meer voor eigen kansen gaan. “Laat ik vooropstellen dat ik bij mijn vorige ploeg ook mijn kansen heb gekregen”, stelt hij tegenover De Telegraaf. “Misschien was ik daar wel te plichtsgetrouw, had ik te veel verantwoordelijkheidsgevoel.”

“Ook al had ik een vrije rol, wanneer ik zag dat iets mis dreigde te gaan was ik vaak de eerste die dat recht wilde zetten. Zo had ik in de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland bij de eerste tien kunnen eindigen, maar offerde ik me uiteindelijk toch op voor de kopmannen. Het is een cliché, maar je moet ook daadwerkelijk voor jezelf durven kiezen.”

Dat wil Clement dit seizoen gaan doen. “In koersen als Criterium International en de Ronde van Romandië ga ik kansen krijgen. Juist in koersen waar ook een tijdrit in zit. Daar heb ik in het verleden mijn waarde getoond. Dat wil ik nu opnieuw bewijzen. Ik wil dit jaar ontdekken wat er nog allemaal mogelijk is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.