woensdag 27 maart 2024 om 17:11

Stefan Küng derde in Dwars door Vlaanderen: “Iedereen was in shock na valpartij Van Aert”

Video Volgens Stefan Küng was de shock groot in de elitegroep na de valpartij van onder meer Wout van Aert en Mads Pedersen, in de voorfinale van Dwars door Vlaanderen. Zelf zat de Zwitser van Groupama-FDJ voor de crash, waardoor hij verder kon en uiteindelijk derde wist te worden. “Het was heel hectisch in die fase voor de valpartij. In die afdaling schoof ik op en hoorde ik de val achter mij gebeuren”, vertelt hij.

“Iedereen was een beetje in shock, maar daarna opende Matteo Jorgenson de finale”, merkte Küng op in het flashinterview. De afdaling richting de Kanarieberg is een veelbesproken passage, weet ook Küng. “Ik las dat die niet in Ronde van Vlaanderen zit dit jaar door een valpartij van vorig jaar. Maar er zijn zo nog een paar andere plekken in het parcours, na de Hotond is dat hetzelfde.”

“Soms schiet zo’n valpartij door je hoofd, dan rijdt een deel ergens in de goot. Het kan zo snel gaan… Maar negen van tien keer gaat het ook goed. Ik rijd nu al tien jaar deze koersen, en alleen de laatste twee jaar herinner ik mij valpartijen daar. Het is moeilijk te ontwijken, want er is altijd een grote weg voor een smalle weg. Dat is onderdeel van wielrennen, maar niet een deel dat we graag zien.”

‘Ik was misschien de beste in koers’
Küng toonde zijn sterke benen in Dwars door Vlaanderen, zo was hij de aanstichter van de groep van zes die ging strijden om de zege, maar winnen lukte niet. “Een tweede plaats was het geweest, want uiteindelijk had Visma | Lease a Bike een overtal en dat speelden ze goed uit. Ik was misschien de beste in koers, naast Jorgenson en Benoot, maar het was onmogelijk om hier te winnen. Ze zijn allebei heel sterk. Dan is het twee tegen één, en de rest keek naar mij, omdat zij op de limiet zitten. Dan wordt het heel moeilijk.”

Met oog op de Ronde van Vlaanderen doet deze podiumplaats Küng wel deugd. “Ik denk dat ik het podium kan halen. Over het algemeen liggen kasseienklimmen mij nog beter. Ik voel mij ook beter worden. In de E3 Saxo Classic voelde ik mij goed en in Gent-Wevelgem ook, maar vandaag had ik mijn beste gevoel. We hopen er als ploeg te staan met drie man, dan willen we wat proberen”, stelt de Zwitser.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.