Wielerwereld reageert verslagen na val van onder meer Wout van Aert: “Weg strijd in Ronde van Vlaanderen”
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 15:51

Wielerwereld reageert verslagen na val van onder meer Wout van Aert: “Weg strijd in Ronde van Vlaanderen”

Het kan weleens hét beslissende moment geweest zijn van het klassieke voorjaar 2024. Op 67 kilometer van de finish van Dwars door Vlaanderen was er een grote valpartij in de favorietengroep, met onder meer Wout van Aert, Jasper Stuyven en Mads Pedersen als slachtoffers. In de wielerwereld heerst verslagenheid, blijkt op sociale media. Ook omdat de val grote gevolgen kan hebben voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij gebeurde op hoge snelheid, in de afdaling richting de Kanarieberg. Een aanraking van een achterwiel of een klein stoeprandje lijkt de oorzaak te zijn van de crash. Meteen was de schade duidelijk. Van Aert was ernstig geschaafd op de rug, lag kermend van de pijn op het asfalt en huilde tranen met tuiten. Hij stapte dan ook uit de wedstrijd en lijkt een streep te kunnen zetten door zijn hoofddoelen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Ook Jasper Stuyven en Biniam Girmay gaven meteen op. Mads Pedersen stapte na ruime tijd nog wel op de fiets, maar dat was niet om nog een rol van betekenis te spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.