Steff Cras maakt twee maanden na zware val rentree in Ronde van Slovenië
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 juni 2024 om 14:42

Steff Cras maakt twee maanden na zware val rentree in Ronde van Slovenië

Steff Cras zal woensdag eindelijk weer een rugnummer opspelden. De Ronde van Slovenië (12-16 juni) is voor de 28-jarige coureur van TotalEnergies zijn eerste wedstrijd, nadat hij ruim twee maanden geleden zwaar ten val kwam in de Ronde van het Baskenland.

Cras was begin april een van de vele slachtoffers van de grote valpartij in de Ronde van het Baskenland. De Belgische klimmer bleef achter met een geperforeerde long, enkele gebroken ribben en twee gebroken ruggenwervels. Cras kwam na zijn crash terecht in de betonnen goot die naast de weg lag. “Mocht ik op het betonnen blok daar vlakbij gevlogen zijn, dan had ik hier misschien niet meer gezeten”, vertelde hij eerder aan Sporza.

“De eerste halve minuut kreeg ik geen lucht en had ik het gevoel dat ik aan het stikken was. Het is gedaan, dacht ik”, vervolgt Cras. “Maar na dertig seconden of zoiets is die long toch een beetje geopend en kreeg ik net genoeg lucht binnen om te ademen.” De renner van TotalEnergies werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij een tijdje moest verblijven.

Cras hield een klaplong en meerdere breuken over aan zijn val en begon vervolgens aan een lange revalidatie. Nu, iets meer dan twee maanden na zijn val, is de renner klaar om terug te keren in het wielerpeloton. De nummer elf van de laatste Vuelta a España zal de komende dagen deelnemen aan de Ronde van Slovenië.

De ploeggenoten van Cras in Slovenië zijn Mathieu Burgaudeau, Valentin Ferron, Sandy Dujardin, Jordan Jegat, Fabien Grellier en Mattéo Vercher. Met Dylan Groenewegen, Alexander Kristoff, Sam Welsford, Matej Mohoric, Michael Storer, Jhonatan Narváez en Pello Bilbao staan er heel wat grote namen aan het vertrek van de vijfdaagse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.