Stem nu op de Wielrenners van de maand maart 2024
vrijdag 12 april 2024 om 13:00

Verkiezing Voor de tweede keer dit jaar organiseert WielerFlits samen met de Club 48 de verkiezing Wielrenner van de maand. In drie categorieën zijn nominaties uitgereikt voor de beste renners, rensters en talenten van maart van 2024.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De stembussen zijn geopend tot vrijdag 12 april om 14.00 uur. De winnaars in de drie categorieën plaatsen zich voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2024 van eind dit jaar.

Stem hier op jouw favorieten!

Wielrenner van de maand, maart 2024

Arvid de Kleijn (30, wegwielrennen)
Arvid de Kleijn was er in de UAE Tour van dit jaar al een aantal keer dichtbij, maar won in maart zijn eerste WorldTour-koers. De 30-jarige renner van Tudor Pro Cycling won de tweede etappe van Parijs-Nice voor Laurence Pithie en Dylan Groenewegen. De Nederlandse sprinter bezorgde daarmee niet alleen zichzelf, maar ook de ploeg van Fabian Cancellara op de eerste WorldTour-zege ooit.

Olav Kooij (22, wegwielrennen)
Olav Kooij startte de maand maart geweldig. In Parijs-Nice wist de 22-jarige sprinter van Visma | Lease a Bike tweemaal te zegevieren. De Nederlander wist zowel de eerste als de vijfde etappe te winnen. Hij klopte daarbij wereldtoppers als Mads Pedersen, Sam Bennett en Pascal Ackermann. In Gent-Wevelgem liet Kooij bovendien zien dat hij een dergelijke klassieker ooit moet kunnen winnen. Hij sprintte naar een zesde plaats achter mannen als Mathieu van der Poel, Mads Pedersen en Jasper Philipsen.

Mathieu van der Poel (29, wegwielrennen)
Mathieu van der Poel kende een indrukwekkende maand maart. Bij zijn seizoendebuut in Milaan-San Remo werd hij tiende, en loodste hij ploegmaat Jasper Philipsen hoogstpersoonlijk naar de overwinning. Op Vlaamse bodem ging de wereldkampioen verder met indruk maken. Na een lange solo won hij de E3 Saxo Classic en datzelfde weekend werd hij tweede achter Mads Pedersen in Gent-Wevelgem.

Maar het hoogtepunt van de maand moest nog komen. Op de laatste dag van maart haalde een geweldige MVDP in de Ronde van Vlaanderen snoeihard uit naar de concurrentie. De Nederlander vertrok op een gladde Koppenberg voor een lange solo naar Oudenaarde. Zijn derde overwinning in de Vlaamse Hoogmis maakt Van der Poel mederecordhouder wat betreft het aantal zeges in Vlaanderens Mooiste.

Het hoogtepunt van Mathieu van der Poel in maart was zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

Wielrenster van de maand, maart 2024

Shirin van Anrooij (22, wegwielrennen)
Shirin van Anrooij kent dit seizoen een geweldig voorjaar. De 22-jarige renster van Lidl-Trek was tijdens de Vlaamse klassiekers een van de sterkste dames in koers. In Dwars door Vlaanderen wist ze samen met Marianne Vos naar de streep te rijden, het leverde haar een tweede plek op. Het weekend nadien speelde Van Anrooij ook een hoofdrol in de Ronde van Vlaanderen. De Zeeuwse zag haar late aanvalspoging stranden en finishte op een derde plaats in Oudenaarde achter teamgenote Elisa Longo Borghini en Katarzyna Niewiadoma.

Marianne Vos (36, wegwielrennen)
Wie de 36-jarige Marianne Vos begin dit seizoen had afgeschreven, zit er volledig naast. De renster van Visma | Lease a Bike werd negende in Strade Bianche, reed naar een vierde plek in de Ronde van Vlaanderen maar was op haar best in Dwars door Vlaanderen. In de midweekse klassieker was de snelle Brabantse sterker dan rensters als Shirin van Anrooij en Lotte Kopecky. Haar overwinning in Waregem betekende haar 250e zege op de weg.

Lorena Wiebes (25, wegwielrennen)
Lorena Wiebes kende een geweldige maartmaand. De 25-jarige renster van SD Worx-Protime won in het begin van de maand voor de tweede keer de GP Oetingen. Op Nederlandse bodem sprintte ze een week later naar haar vierde overwinning op rij in de Ronde van Drenthe. Maar ook op Vlaamse bodem maakte ze indruk. In Nokere Koerse won ze met overmacht de sprint van de achtervolgsters achter ploeggenote Lotte Kopecky. Twee weken later won Wiebes voor het eerst in haar carrière Gent-Wevelgem voor Elisa Balsamo en Chiara Consonni.

Wiebes won op de VAM-Berg de Ronde van Drenthe – foto: Cor Vos

Talent van de maand, maart 2024

Elmar Abma (19, wegwielrennen)
De 19-jarige Elmar Abma wist in maart maar liefst twee overwinningen te boeken. In de teruggekeerde Kasseienomloop van Exloo, een nieuwe nationale koers, was de renner van VolkerWessels de snelste en ook in de eerste etappe van de Olympia’s Tour wist Abma te winnen.

Johan Dorussen (20, wegwielrennen)
Johan Dorussen is de tweede genomineerde voor talent van de maand maart. De 20-jarige renner van het Development Team van dsm firmenich-PostNL wist de 47e editie van Dorpenomloop Rucphen te winnen. Dat deed hij vanuit een massasprint.

Sofie van Rooijen (21, wegwielrennen)
Sofie van Rooijen maakte in maart veel indruk. In de Drentse Acht van Westerveld klopte de snelle vrouw van VolkerWessels Women de rappe Chiara Consonni in een sprint. Bovendien sprintte de 21-jarige renster in Nokere Koerse en de Volta NXT Classic naar twee vierde plekken.