Strade Bianche: Alpecin-Fenix kondigt ploeg rond Van der Poel aan
foto: Cor Vos
woensdag 3 maart 2021 om 18:06

Strade Bianche: Alpecin-Fenix kondigt ploeg rond Van der Poel aan

Alpecin-Fenix heeft bekendgemaakt welke zeven renners zaterdag aan de start staan van Strade Bianche. Speerpunt van de ploeg is Mathieu van der Poel, die vorig jaar bij zijn eerste deelname als vijftiende over de streep kwam.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel vertelde na Le Samyn, waar hij met een gebroken stuur finishte, dat zijn vorm goed is. “Zeker tegenover vorig jaar, toen ik naar Strade Bianche trok, is het verschil heel groot. Vooral dat ik frisser ben, en ik heb ook de crossvorm kunnen meepakken. Dat helpt ook.” Dat er regen wordt voorspeld, vond hij jammer. “Liever niet. Strade is iets technischer als het droog is, omdat het dan los grind is. Ik heb daarom liever dat het droog en zonnig is.”

Behalve Van der Poel stonden ook Xandro Meurisse, Petr Vakoč, Gianni Vermeersch en Philipp Walsleben al eens aan het vertrek van Strade Bianche. Vakoč was vijf jaar geleden zelfs al eens vijfde in de wittewegenwedstrijd. Jonas Rickaert en Otto Vergaerde maken hun debuut.

Alpecin-Fenix voor flag-it Strade Bianche 2021
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.