Sven Nys genoemd als nieuwe teameigenaar Telenet-Fidea
foto: Gauthier
maandag 16 november 2015 om 08:59

Sven Nys genoemd als nieuwe teameigenaar Telenet-Fidea

Sven Nys zou samen met organisatiebureau Golazo op het punt staan de ploeg Telenet-Fidea over te nemen van de Nederlander Hans van Kasteren. Volgens De Veldritkrant is de veldrijder topfavoriet voor de overname.

Nys is momenteel bezig aan zijn laatste seizoen als professioneel veldrijder. Daarna zou hij direct aan de slag kunnen als teammanager van de profs bij Telenet-Fidea. De naam van boezemvriend Sven Vanthourenhout zingt rond als manager van de jeugdafdeling van het crossteam.

Beide sponsors Telenet en Fidea zouden met de komst van Nys de intentie hebben de lopende overeenkomst te willen verlengen tot eind 2017. Een andere geduchte kandidaat voor de overname is Nick Nuyens. De oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen zou de ploeg willen leiden met zaakwaarnemer Jef van den Bosch.

Bij Telenet-Fidea rijden onder meer Nederlanders Corné van Kessel, Thijs van Amerongen en Niels Wubben.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 november 2015 09:02
Dan gaat mijn voorkeur uit naar Nijs, zeker ook qua publiciteit een meerwaarde.
16 november 2015 10:18
Aangezien van team rond Nys toch stopt (Crelan gaat Van Aert sponsoren) en er geen andere renners meer zijn, is het inderdaad interessant de Nys-clan naar Telenet gaat, bij de profs hebben ze op dit moment niemand die echt meedoet voor de zege, maar in de andere reeksen is het een sterk team.
16 november 2015 11:15
Golazo, die willen alles hebben lijkt het wel. In de hardloopwereld kopen ze evenement na evenememt op. Nu dus veldrijden misschien. Zij gaan zo wel een heel grote machtige partij worden. Misschien tegenhanger van ASO....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.