Sven Nys: “Zinnen gezet op het WK”
vrijdag 16 januari 2015 om 12:00

Sven Nys: “Zinnen gezet op het WK”

Sven Nys leek in de decembermaand serieuze trekken van ouderdom te vertonen. Niet dat hij plots een stuk grijzer werd, maar hij kon de jonge snaken in het veld simpelweg niet meer volgen. Dat was voor misschien wel de beste crosser aller tijden een fikse domper, maar tijdens het Belgisch kampioenschap van afgelopen weekend stond de 38-jarige routinier daar plots opnieuw. “Ik heb nu weer vertrouwen en een degelijke basis”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Zaterdag staat de cross in Zonnebeke op het programma, waar de Belg vorig jaar won. Bondscoach Rudy De Bie maakt na die cross vervolgens de Belgische selectie voor het WK bekend. “Ik ben er klaar voor”, geeft Sven Nys mee over de veldrit die hij in 2014 won. “Ik heb een vrij rustige week achter de rug. Na het Belgisch kampioenschap (vierde, red.) onderhield ik de training en had ik nog wat verplichtingen naar mijn sponsors toe.”

Derde wereldtitel
Nys maakt zich in het Tsjechische Tabor eind deze maand op voor zijn zeventiende WK bij de profs. Hij stond tot op heden negen keer op het podium, waarvan twee keer op het hoogste schavot. De Belg gelooft na afgelopen weekend weer in een nieuwe regenboogtrui en wil komende week op Mallorca zijn vorm bijschaven. “Daarna volgt de Wereldbeker-cross in Hoogerheide (zondag 25 januari) en dan maak ik me stilaan op voor het wereldkampioenschap in Tabor. Mijn prestatie in Erpe-Mere tijdens het BK heeft me alvast een mentale opsteker gegeven. Ik heb nu weer vertrouwen en een degelijke basis. Drie volle weken scheiden me nu nog van het wereldkampioenschap, waar ik zeker mijn zinnen op heb gezet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.