Tadej Pogacar glundert na zege op de tijdritfiets: “De voorbereiding kende veel ups en downs”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 17:39

Tadej Pogacar glundert na zege op de tijdritfiets: “De voorbereiding kende veel ups en downs”

Tadej Pogacar heeft in de eerste tijdrit van de Giro d’Italia zijn favorietenstatus waargemaakt. De Sloveen reed een ijzersterke slotklim, waardoor hij een weergaloze comeback wist te maken en Filippo Ganna uit de hot seat wist te rijden. Zo verstevigt Pogi zijn leidende positie en rijdt hij morgen nog steviger in het roze. “Ik moest in het begin even wennen aan de tijdritfiets”, blikt Pogacar in het flashinterview terug op zijn rit.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“lk voelde mij goed, sinds het WK vorig jaar was het vandaag weer de eerste koers op de tijdritfiets”, aldus de Sloveen na zijn dagzege. “Ik heb veel tijd besteed aan de voorbereiding hierop en die kende veel ups and downs. Vandaag voelde ik mij heel goed en dus ben ik erg blij. Ik begon wat rustiger en moest even wennen. Ik heb getemporiseerd tot aan de klim en toen ben ik vol gas gegaan op de klim.”

‘Vol gas’ zorgde ervoor dat de man in het roze een dikke minuut wist goed te maken op Filippo Ganna, die al de gehele dag in de hot seat zat. Voor Pogacar was het niet helemaal duidelijk wat de verschillen waren. “Ik hoorde alleen tweemaal de verschillen qua tijd en ik was niet zeker van wat er werd gezegd over de radio. Ik wist dat de klim mij beter lag dan Pippo. Dat was mijn voordeel, vooral omdat het zo steil is. De volgende tijdrit wordt lastiger”, lacht Pogi.

Ten slotte blikt de Sloveen ook vooruit naar de dag van morgen. Eerder dit jaar pakte Alexey Lutsenko de KoM van de Sloveen af op de slotklim van morgen. Gaat hij hem terugpakken? “Zij gingen toen snel met goede wind. Tijdens de Tirreno was het de koninginnenrit. Wij koersen drie weken en voor ons is het een gewone klimrit. Wij gaan nog steeds proberen snel te rijden, maar niet als gekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.