Tadej Pogacar na machtsgreep: “Ik voelde me heel goed”
foto: Cor Vos
zaterdag 3 juli 2021 om 18:34

Tadej Pogacar na machtsgreep: “Ik voelde me heel goed”

Tadej Pogačar heeft de Tour de France naar zijn hand gezet. De Sloveen van UAE Emirates overklaste in de eerste Alpenrit de concurrentie en veroverde de gele trui. “Ik heb laten zien dat we een ploeg zijn die voor de gele trui kan vechten.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor de etappe wilde ik even aankijken hoe deze dag zou verlopen. Direct na de start was het al zwaar, waardoor een kopgroep ook nooit echt kon wegrijden. Het tempo lag erg hoog, maar ik voelde me erg goed. Zeker met dit weer”, legt hij uit in het flashinterview.

“Op een gegeven moment zei ik tegen mijn ploeggenoten dat ik er klaar voor was om aan te vallen en toen deed deed ik dat ook. Ik denk dat ik mijn verantwoordelijkheid heb genomen door er vol voor te gaan. Toen ik zag dat de INEOS Grenadiers een slecht moment hadden, voelde ik dat het mijn moment was.”

Naar de komende etappes durft hij nog niet te kijken, maar de geletruidrager gaat er voorlopig niet van uit dat zijn vorm zal verminderen: “Het team is heel sterk en ik voel me heel goed. We gaan het de komende dagen wel zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.