Tadej Pogacar straalt in het geel in Parijs: “Gevoel is heel anders dan vorig jaar”

zondag 18 juli 2021 om 20:54
Tadej Pogacar straalt in het geel in Parijs: “Gevoel is heel anders dan vorig jaar”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar kon zijn geluk niet op na zijn tweede eindoverwinning in de Tour de France. De nog maar 22-jarige Sloveen mocht voor het tweede jaar op rij de gele trui ophalen in Parijs. “Het is te gek om hier de Champs-Élysées op te rijden in de gele trui. We hebben echt genoten vandaag en nu is het tijd voor feest”, vertelt hij na afloop.

“De start was vandaag heel leuk, omdat we het rustig aan deden. We kletsten wat met elkaar en toen we hier op de kasseien kwamen was het vol gas, zoals elke dag. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben en dat ik het met deze mensen mag doen”, aldus een trotse Pogačar.

“Ik zal gemotiveerd blijven de komende jaren, maar ik ben niet gestresst over wat er nog allemaal aankomt. Vorig jaar voelde ik mij sterk en waren de emoties ongelooflijk. Dit jaar sta ik opnieuw bovenaan, maar is het gevoel heel anders”, vertelt hij. “Of ik de nieuwe Kannibaal ben? Ik wil mezelf niet graag vergelijken met anderen. Elke renner heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid. Iedereen is uniek.”

Het eindpodium van de Tour de France 2021 – foto: Cor Vos

Speech in Parijs
In zijn speech op de Champs-Élysées blikte Pogačar nog een keer terug op vorig jaar, toen hij heel verrassend won. “Ik had toen een speech moeten schrijven, maar ik weet niet hoe je dat doet. Dit jaar zal ik vanuit het hart spreken”, vertelde hij, waarna hij het publiek en de Tour bedankte. “Het was een fantastische koers op een schitterend parcours.”

Ook UAE Emirates kreeg de complimenten van de tweevoudige winnaar. “We waren hier met een formidabele ploeg. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben dat ik deel mag uitmaken van deze bende. Mijn hart smelt. En nee, ik ga niet beginnen met huilen”, lachte hij. “Het was een lastig jaar door corona, maar ik bedank de organisatie dat ze met protocollen en bubbels ervoor gezorgd hebben dat we hier veilig en gezond in Parijs staan. Ik hoop jullie volgend jaar terug te zien, zonder mondmasker.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair