Tadej Pogacar toont topvorm in Montréal: “Met vertrouwen naar het WK”
foto: Cor Vos
zondag 11 september 2022 om 22:51

Tadej Pogacar toont topvorm in Montréal: “Met vertrouwen naar het WK”

Tadej Pogačar heeft zich in de GP de Montréal gebombardeerd tot een van de favorieten voor het aanstaande WK wielrennen. Na een lastige koers wist de Sloveense kopman van UAE Emirates de sprint te winnen van een elitegroep. Hij verwees Wout van Aert naar plek twee. “Dit was geen gewone sprint”, oordeelt Pogačar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De wedstrijd was heel zwaar. De ploeg werkte zo goed, dat was voor mij perfect. Wout is een van de beste sprinters ter wereld, maar dit is een zware aankomst. Ik heb alles gegeven in de sprint en het is gelukt. Het is ongelooflijk”, aldus Pogačar.

“Dit parcours paste heel goed bij mij. Ik heb er echt van genoten en ik had een goede dag”, gaat hij verder. “Het was een van de zwaarste koersen van het jaar. Na de Tour de France was ik niet goed in vorm, omdat ik heel veel rust had genomen en mij vooral op deze periode van het seizoen aan het voorbereiden was.”

“Vandaag had ik een goede dag en dat geeft mij heel veel vertrouwen richting het WK. Met nationale ploegen is het altijd anders koersen, maar ik heb vertrouwen en ben goed in vorm. Het gaat een zware wedstrijd worden en ik kan niet wachten om daar te starten”, zegt de 23-jarige alleskunner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.