Tanel Kangert voor twee jaar naar Mitchelton-Scott
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 13:14

Tanel Kangert voor twee jaar naar Mitchelton-Scott

Tanel Kangert zal in 2021 uitkomen voor Mitchelton-Scott. De ervaren Est heeft een tweejarig contract ondertekend. Aan Kangert de taak om Simon Yates zo goed mogelijk te ondersteunen in de grote rondes.

De 33-jarige Kangert begon zijn profloopbaan in 2008 bij AG2R La Mondiale en reed vervolgens lange tijd voor Astana (2011-2018) en de laatste jaren voor EF Pro Cycling. De klimmer won in zijn carrière de Abu Dhabi Tour en een etappe in de Ronde van Zwitserland, maar staat vooral te boek als een meesterknecht.

Bij Mitchelton-Scott moet hij de rechterhand van Simon Yates worden, die deze week zijn contract verlengde met twee seizoenen. “Ik kreeg enkele jaren geleden al een telefoontje van de ploegleiding, maar uiteindelijk verwaterde het contact. Ik heb echter altijd met interesse naar Mitchelton-Scott gekeken”, zo vertelt Kangert in een persbericht.

Trouwe helper
“Ik zie mezelf echt als een knecht voor de grote rondes, maar in de kleinere rittenkoersen kan ik best voor een resultaat gaan. Ik ben niet de beste klimmer van het peloton en sta ook niet bekend als een tijdritspecialist, maar ik ben wel een goede allrounder. Ik hoop echt nog een keer in teamverband een grote ronde te winnen.”

“Ik ben zelf helemaal niet geïnteresseerd in een vijfde of zesde plek, als ik weet dat mijn ploeggenoot kan winnen.” Die laatste uitspraak moet ploegleider Matt White als muziek in de oren klinken. “Tanel heeft ontzettend veel ervaring. Het is geweldig dat Simon straks kan rekenen op iemand met zoveel ervaring. Tanel heeft alles al meegemaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.