Team Sunweb bevestigt komst Duitsers Sütterlin en Denz
Jasha Sütterlin - foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2019 om 10:54

Team Sunweb bevestigt komst Duitsers Sütterlin en Denz

Team Sunweb heeft de komst van Jasha Sütterlin en Nico Denz aangekondigd. De twee Duitsers tekenen allebei een contract voor twee seizoenen. Sütterlin komt over van het Spaanse Movistar, terwijl Denz vertrekt bij het Franse AG2R La Mondiale.

De transfer van Sütterlin hing al enkele dagen in de lucht, maar is nu definitief beklonken. “Na zes jaar bij Movistar te hebben gereden, was het tijd voor iets nieuws”, zo vertelt de tijdrijder in een perscommuniqué. “Ik keek al een tijdje naar Team Sunweb. Ik hou van de manier van werken”, aldus Sütterlin, die barst van de ambitie. “Ik wil in de toekomst top-10 rijden in koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

“Het doel is om uit te groeien tot een volwaardig klassiekerrenner. Maar ik zal ook de kopmannen helpen in de sprints en tijdens grote rondes.” De 26-jarige Duitser stond bij meerdere ploegen op het verlanglijstje, waaronder Jumbo-Visma, EF Education First en Mitchelton-Scott. Ook kon hij langer bij zijn huidige werkgever blijven. De sterke renner boekte twee jaar geleden zijn eerste en tot nu enige profzege: een etappe in de Ronde van Madrid.

De 25-jarige Denz komt dan weer over van AG2R La Mondiale. In 2015 maakte hij zijn profdebuut voor de Franse formatie. De Duitser stak vorig seizoen zijn neus regelmatig aan het venster, met winst in de Tour de Vendée, een tweede plek in een Giro-etappe en een negende plaats op het Europees kampioenschap in Glasgow. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik denk dat Team Sunweb de beste ploeg is om me te ontwikkelen”, aldus Denz.

Veelzijdig 
Ploegleider Marc Reef is blij met de twee nieuwe aanwinsten. “Jasha kan op meerdere terreinen uit de voeten. Hij is een sterke klassiekerrenner, heeft ontzettend veel ervaring als helper en kan bovendien een goede tijdrit rijden. Nico is een renner die goed kan omgaan met hectische situaties. Hij heeft laten zien hoe veelzijdig hij is. Hij zal onze klassieker- en sprintploeg komen versterken”, zo schetst Reef.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.