Teambaas Dave Brailsford getroffen door prostaatkanker
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2019 om 11:41

Teambaas Dave Brailsford getroffen door prostaatkanker

Dave Brailsford is getroffen door prostaatkanker, zo vertelt de teammanager van Team Ineos in een uitgebreid interview met The Times. De Brit kreeg de diagnose vlak voor de Tour de France. “Er is zeker angst, maar ik ben wel veerkrachtig”, aldus Brailsford, die al een operatie heeft ondergaan.

Brailsford kreeg het slechte nieuws dus te horen vlak voor de Tour, maar de grote baas zag zijn poulain Egan Bernal wel gewoon de Ronde van Frankrijk winnen. Brailsford kampt naar eigen zeggen wel met extreme vermoeidheid. “Ik viel zelfs een keer in slaap tijdens het werk. Ik ben eigenlijk veel te ver gegaan.”

“Dit is de eerste keer dat ik word afgeremd en dat is frustrerend. Ik ben altijd bezig met mijn gezondheid en dan gebeurt dit. Je kan vervolgens gefrustreerd en boos worden, maar ik heb geleerd om het te accepteren. Ik heb ook met de ploeg gesproken over mijn ziekte. Dat heeft echt geholpen.”

De 55-jarige Brailsford is in augustus al geopereerd en zal aankomende zaterdag de uitslag krijgen van de behandelende arts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.