Teunissen na vijfde plek: “Ik zag opeens dat we geen sprinters meer hadden”
foto: Marcel Koch (archief)
zondag 4 maart 2018 om 18:17

Teunissen na vijfde plek: “Ik zag opeens dat we geen sprinters meer hadden”

Mike Teunissen wist vandaag in de lastige finale van de eerste etappe van Parijs-Nice naar een vijfde plek te sprinten. Diep in de finale waren ploeggenoten Phil Bauhaus en Edward Theuns bij een valpartij betrokken. Reden genoeg voor Teunissen om voor zijn eigen kans te gaan, vertelt hij op de website van zijn ploeg Sunweb.

Eigenlijk was het doel om met Theuns voor de zege te gaan, maar een valpartij gooide roet in het eten. “We waren allemaal bezig om Eddie (Edward Theuns, red.) onderaan de klim in stelling te brengen. Toen gingen Phil en Eddie neer. Het gebeurde net achter mij en ik zag toen dat we geen sprinters meer hadden. Ik voelde me goed, dus ik besloot om een poging te wagen. Ik eindigde in de buurt van één van de beste finishers op dit gebied. Dat maakt me best blij”, aldus Theunissen.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2018 18:24
Goed gedaan Mike! Als je op dezelfde plek eindigt in PR dan doe je het goed.
4 maart 2018 18:24
Mooie uitslag! Ik ben heel erg benieuwd naar zijn voorjaar. Voorgaande jaren had hij in het laatste uur nog vaak met kramp te kampen, maar nu zou er op dat vlak met de Tour de France van vorig jaar in de benen mogelijk weer een stap vooruit in zitten.

Zou er overigens lang zijn vergaderd over het besluit om in de communicatie voortaan enkel nog voornamen te gebruiken?
Quote:
Als je op dezelfde plek eindigt in PR dan doe je het goed.

Denk je dat ze intern een klassement bijhouden? Mike heeft met Eddie alvast een koosnaam uitgespeeld, dus dat lijken me dubbele punten. Ik denk dat het podium niet onmogelijk is.
4 maart 2018 18:30
Oké dit is een goede prestatie. Maar wat is beter: deze vijfde plek of je kopman terugbrengen en zorgen dat hij geen 20 sec verliest?
4 maart 2018 18:37
Daar was geen tijd meer voor
4 maart 2018 18:41
Platteprijs, als dat had gekund ja, maar hoe wil je dat in godsnaam doen op 2,3 km van het einde, op een heuvel? Misschien had ie m een paar tellen kunnen helpen, en die kunnen belangrijk zijn ja, maar dit vind ik ook best.
4 maart 2018 18:51
In hetzelfde bedje ziek als bij TLJ, deze knul. Eis je momenten nou eens een keer zelf op Mike, ipv dat ze je per ongeluk overkomen!
4 maart 2018 19:08
Zo sterk in de breedte, waar de pijlen op Phillie en Eddie waren gericht legt Mikie
Demare er nog bijna op, tijd dat ie uit zijn schulp komt en een heel peleton laat sidderen zoals ie voor zijn overgang naar de profs deed.
4 maart 2018 19:09
Barguil werd hiervoor toch naar huis gestuurd in de Vuelta?
4 maart 2018 19:15
@Werner, dat zijn idd vergelijkbare zaken :)
4 maart 2018 19:31
@wf
Waar Oomen het overigens niet mee eens leek, achterstand bedroeg destijds 15/20 sec dacht ik en of Barquil daar iets aan had kunnen veranderen is zeer de vraag, net als vandaag Mike waarschijnlijk weinig meer had kunnen doen.
Gewoon meegeaan in de tussensprints de komende dagen.
4 maart 2018 19:42
Dat ging toen toch om Wilco? En Wilco liet toen toch wel doorschemeren dat het verre van goed zat binnen de ploeg op dat moment. Na wegvallen Barguil werden de prestaties ook meteen beter. Of dat verband had is natuurlijk slechts gissen.
4 maart 2018 19:53
@chef
Misschien zat Sam meer op een lijn met Barquil, gezien zijn eerdere lichtelijke ergernis toen Wilco een beetje in Dromenland was en alle zeilen bij gezet moesten worden met achterstand als gevolg.
Int interview betreffende het wegsturen leek Sammie niet het achterste van zijn tong te laten zien, had duidelijk zwijgplicht.
4 maart 2018 20:25
Prima gedaan van Mike Teunissen. Die toptien is binnen.
5 maart 2018 09:06
Teunissen & Theuns zouden een prima tandem kunnen vormen in de voorjaarsklassiekers. Heb echter geen idee wat de visie van Sunweb is in deze. Sprinten met Matthews zeker?
5 maart 2018 10:36
Vijfde eindigen op deze aankomst is meer dan toevallig, dan hoor je tot de top-puncheurs.
5 maart 2018 13:11
Hopelijk ziet ie vanaf vrijdag opeens dat ie geen klimmers meer heeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.