Theo Bos gaat voor winst in Veenendaal
woensdag 20 augustus 2014 om 11:43

Theo Bos gaat voor winst in Veenendaal

Theo Bos

foto: Sirotti

Theo Bos (Belkin) staat vrijdag als kopman aan de start van de Arnhem-Veenendaal Classic, vorig jaar nog de Dutch Food Valley Classic. De sprinter gaat voor niets minder dan een overwinning in de Nederlandse semiklassieker.

“Ik kom geregeld in de regio tijdens trainingen”, vertelt de Noord-Hollander op de website van zijn ploeg. “Ik vind het een mooie wedstrijd. Het parcours is iets gewijzigd ten opzichte van de keren dat ik won, het is iets zwaarder, maar de benen en de vorm zijn goed na de Ronde van Polen.”

Het zou dan niet de eerste keer zijn dat de renner, die op de dag van de wedstrijd 31 wordt, wint in Veenendaal. In 2011 en 2012 was hij al de beste. Vorig jaar deed hij niet mee. “Het is altijd moeilijk om een koers meerdere keren te winnen, maar we hebben een goede ploeg en ik heb er vertrouwen in dat we voor de overwinning kunnen gaan.”

De andere renners van Belkin Pro Cycling zijn Barry Markus, Dennis van Winden, Jetse Bol, Jos van Emden en Rick Flens. José Joaquin Rojas (Movistar) is wellicht zijn voornaamste concurrent voor de zege.

Voorbeschouwing Arnhem-Veenendaal Classic

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.