Thibau Nys heeft wegprogramma rond, opnieuw zonder grote ronde
Foto: Lidl-Trek / Ross Bell
vrijdag 29 maart 2024 om 08:37

Thibau Nys heeft wegprogramma rond, opnieuw zonder grote ronde

Thibau Nys zal in 2024 nog niet zijn groterondedebuut maken. Het 21-jarige talent van Lidl-Trek stond op de longlist van de ploeg voor de Giro d’Italia, maar HLN meldt dat ‘in samenspraak met de sportieve leiding en de performance-cel werd besloten dat de Ronde van Italië voor Nys iets te vroeg kwam.’ Ook de Tour en de Vuelta zijn geen optie.

Nys liet voorafgaand aan het WK veldrijden al een tipje van de sluier op over zijn wegprogramma, in gesprek met onze site. “Na het WK pak ik nog twee weken rust, en daarna heb ik een mooie opbouw naar de Ronde van Romandië. Daar wil ik ook meteen scoren. Daarna staat er nog niets vast. Ik verwacht een aantal rittenkoersen zoals de Rondes van Noorwegen en Hongarije te rijden, waar ik gewoon wil meedoen om te winnen. De Giro is ook nog een mogelijkheid, maar daar staar ik me niet blind op. Als het komt, dan komt het. Maar ik ga daar persoonlijk niet vanuit.”

Na die bewuste Ronde van Romandië, waar Nys vorig jaar al uitpakte met een tweede plaats in een massasprint, zal Nys aantreden in WorldTour-klassieker Eschborn-Frankfurt. Na de door Nys genoemde Rondes van Noorwegen en Hongarije, volgt net als in 2023 de Baloise Belgium Tour, het BK en de Tour de Wallonie. De Bretagne Classic in Plouay moet op 25 augustus dan weer het laatste doel op de weg worden, vooraleer de focus opnieuw naar de cross gaat.

Nys wil nog altijd de combinatie tussen weg en veld blijven maken, vandaar het nogal beperkte wegprogramma. “Ik zie mezelf nog lang in deze constructie te werk gaan, maar ik hoop het de komende jaren op verschillende manieren aan te pakken. Het kan bijvoorbeeld eens zijn dat ik na het WK veldrijden meteen doortrek naar de weg en pas later rust pak. Maar even goed kan ik al eens vroeger de cross in komen, en juist mijn wegseizoen meteen doortrekken naar de cross”, zei Nys ons in januari nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.