Thijs van Amerongen keert terug in competitie
zaterdag 24 januari 2015 om 14:27

Thijs van Amerongen keert terug in competitie

Thijs van Amerongen keert zondag terug in het veld. De Nederlander heeft vanwege oververmoeidheid een aantal weken rust genomen, maar is weer klaar om te crossen. Morgen rijdt hij de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide.

“Ik voel me goed gerecupereerd van de stage in Spanje zodat ik het een kans geef”, aldus Van Amerongen op de website van zijn ploeg Telenet-Fidea. “Ik ben nog geen honderd procent, maar het gevoel is steeds beter. Het speelt ook mee dat ik in het vooruitzicht van het WK in Tabor over een week deze competitie best kan gebruiken.”

“Ik ben blij dat ik weer kan crossen, maar ik leg de lat niet hoog. Als het zal dooien, moet ik er desondanks een parcours vinden dat me ligt. Ik rijd Hoogerheide evenwel zonder verwachtingen. Ik leg mezelf geen druk op. Ik zie wel waar het schip strandt. Het zal sowieso een goede training zijn naar Tabor toe.”

Van Amerongen reed op 21 december 2014 voor het laatst een veldrit. Toen stond de wereldbekerwedstrijd in Namen op het programma. De Nederlander werd destijds 31e.

Lees ook:
Overtrainde Van Amerongen moet maand rust nemen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.