Thomas Dekker bekent het gebruik van bloeddoping en EPO
zaterdag 19 januari 2013 om 11:04

Thomas Dekker bekent het gebruik van bloeddoping en EPO

Thomas Dekker

foto: EO

Thomas Dekker heeft na het gebruik van dynepo, waarmee hij tegen de lamp liep, nu ook het gebruik van bloeddoping en EPO toegegeven, zo valt te lezen in het NRC Handelsblad. ”Ik dacht dat dat de weg naar succes was. Alle grote renners deden het”, zo zei Dekker.

Dekker gold jarenlang als Nederlands toptalent en was hard op weg om deze belofte in te lossen, totdat hij vlak voor de Tour van 2009 geschorst werd aan de hand van een positieve test uit 2007. ”Met doping krijg je misschien eerst heel even alles. Maar uiteindelijk blijf je achter met niets”, klinkt het realistisch.

”Doping hoorde erbij en ik was gemakkelijk te beïnvloeden. Ik had toen eigenlijk mensen nodig die tegen me hadden moeten zeggen dat ik geduld moest hebben, dat ik met mijn fikken van de doping af moest blijven. Maar die waren er niet. Integendeel. Doping was a way of life voor veel ploeggenoten en collega’s om me heen. Je leeft hard, je traint hard, je doet er alles voor: doping hoort bij je beroep”, aldus de coureur van Garmin-Sharp. Of er ook consequenties aan de biecht van Dekker hangen, is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.