Thibau Nys ’test de benen’ en slaat dubbelslag in Hongarije: “Ik kwam hier voor de rit van morgen”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 19:20

Thibau Nys ’test de benen’ en slaat dubbelslag in Hongarije: “Ik kwam hier voor de rit van morgen”

Het seizoen van Thibau Nys is uitmuntend begonnen. De Belg van Lidl-Trek won al een rit in Romandië en heeft vrijdag een dubbelslag geslagen in de koninginnenrit van de Ronde van Hongarije. In de finale versloeg Nys ervaren mannen als Emanuel Buchmann, Wout Poels en Diego Ulissi. “Vandaag wilde ik eigenlijk enkel kijken hoe ver ik zou kunnen komen”, aldus een dolgelukkige Nys na de meet.

“Het is geweldig. Ik kwam hier voor de rit van morgen en de slotdag”, vertelt een ietwat verbaasde Thibau Nys in het flashinterview. “Vandaag wilde ik enkel de benen testen en kijken waar ik kon eindigen. Ik wist niet helemaal hoe ik moest reageren na de eerste rustige dagen. De benen voelden wat sloom aan. Het team deed het echter heel goed. Vooral Matias Vacek heeft geweldig werk geleverd. Op het einde vond ik gelukkig geweldige benen.”

In het slot moest de Belg afrekenen met enkele ervaren concurrenten. Emanuel Buchmann leek lange tijd de zege naar zich toe te trekken. Daar stak Nys dus een stokje voor. “De laatste 500 meter zijn erg steil, dus ik wist dat ik een beetje over moest houden voor een laatste push. Het leek erop dat we Buchmann niet zouden pakken, maar met de laatste inspanning zag ik dat we het konden halen. Ik ging er helemaal voor.”

Nys staat in het algemeen klassement nu vier seconden voor op naaste belager Diego Ulissi. In de twee resterende dagen van de koers vindt de Belg een parcours dat wellicht nog beter zijn kwaliteiten past. In deze ritten zijn klimmetjes namelijk korter en explosiever.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.