Tim Merlier verontschuldigt zich tegenover zijn team na sprintzege in Rome: “Ik kon hen niet volgen”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 19:01

Tim Merlier verontschuldigt zich tegenover zijn team na sprintzege in Rome: “Ik kon hen niet volgen”

Tim Merlier is de winnaar van de laatste etappe van de Giro d’Italia 2024. De Belg wist Jonathan Milan te verslaan, waardoor hij deze Giro evenveel etappes heeft gewonnen als de Italiaan. Als je wint, zou men kunnen zeggen dat je niets fout hebt gedaan. Daar is Merlier het na zijn derde ritzege niet mee eens. “Ik moet sorry zeggen tegen mijn ploegmaats”, aldus de sprinter van Soudal Quick-Step.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merlier geeft na zijn zege in Rome meer uitleg over de excuses aan zijn ploegmaats. “Ik kon hen niet volgen vandaag. Het was heel hectisch en ik was niet samen met Van Lerberghe en Lamperti. Met nog twee kilometer te gaan probeerde Bert Van Lerberghe wat, maar ik zat niet in zijn wiel. Maar goed, uiteindelijk wist ik wel de winst te pakken”, aldus de Belg.

Op voorhand had de ploeg een plan opgesteld dat aansloot op de kwaliteiten op de kasseien van hun sprinter. “Ik zei tegen Bart: als ik als vijfde of zesde de kasseien kan oprijden en vanaf ver aan kan gaan, dan kan ik winnen. Dat heb ik ook eerder gedaan in Nokere Koerse. Dat probeerde ik ook hier en dat werkte.”

Hoe kijkt de winnaar zelf naar deze speciale zege? “Voor de mensen is het heel groot, maar voor mijzelf is het wat gek. Gisteren was iedereen in het vliegtuig al bier aan het drinken. Zo’n rustige start en dan zo’n snel slot. Dit type rit is wel erg speciaal, maar als sprinter mooi om te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.