Dylan van Baarle met hoofdblessure afgevoerd naar ziekenhuis na val in Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
zondag 9 april 2023 om 18:36

Dylan van Baarle met hoofdblessure afgevoerd naar ziekenhuis na val in Parijs-Roubaix

Update Een flinke tegenslag voor Jumbo-Visma in Parijs-Roubaix: titelverdediger Dylan van Baarle kwam tijdens de loodzware passage van het Bos van Wallers zwaar ten val. Niet lang daarna werd de opgave gemeld van Van Baarle.

Van Baarle zat bij het binnenrijden van het Trouée d’Arenberg in een peloton met veel schaduwfavorieten. Op dat moment reed hij een twintigtal seconden achter een elitegroep met daarin onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

In het Bos van Wallers werd echter hard gevallen op de voorposten in het peloton. Niet alleen Van Baarle was slachtoffer van die valpartij, ook onder meer Matej Mohoric en Kasper Asgreen lagen op de grond. Van Baarle stapte niet veel later uit de koers, net als Asgreen. Ook Fred Wright en Jonathan Milan stapten af. (zondag 9 april, 15.03 uur)

Update

De organisatie van Parijs-Roubaix liet na afloop in het medisch bulletin weten dat Van Baarle een hoofdblessure heeft opgelopen. Hij is met een wond aan zijn voorhoofd afgevoerd naar het ziekenhuis van Valenciennes. (zondag 9 april, 18.36 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.